Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ 59ης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ​​Σ ΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ​​Σ ΣΧ.ΜΟΝΑΔΑΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                          Ελευσίνα 13/ 36 2012

Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                 Αρ.Πρ. : 177

ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας                     ΠΡΟΣ:

Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή                     ΕΚΠ/ΚΟΥΣ 59ης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ,

19200 Ελευσίνα                                             ΣΧ.ΣΥΜΒΟΥΛΟ κ.Γ.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Πληρ. :Ιακώβου Νένα

Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Mail: syllogikadytatt@gmail.com                 ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ,

                                                                    ΔΣ ΔΟΕ


Στις 5/6/12 ο σχολικός σύμβουλος Γ. Παπαγεωργίου ζήτησε να προβούν οι σύλλογοι διδασκόντων της περιφέρειάς του σε ειδική σύσκεψη με σκοπό τη σύνταξη ετήσιας έκθεσης αξιολόγησης του βαθμού επίτευξης των στόχων και της αποτελεσματικότητας των προγραμματισμένων ενεργειών τόσο σε επίπεδο τάξης όσο και σε επίπεδο σχολικής μονάδας. Με το έγγραφο αυτό καλούνται οι σύλλογοι διδασκόντων να καταθέσουν την έκθεση αξιολόγησης σε 2 αντίγραφα (το ένα για το Διευθυντή Διεύθυνσης) μέχρι τις 21/6/12.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ζητείται έκθεση αξιολόγησης- αυτοαξιολόγησης από τους συλλόγους διδασκόντων. Υπάρχει όμως μια ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στις μέχρι τώρα τυπικές εκθέσεις αυτού του τύπου και σε αυτό το έγγραφο που αποτελεί μια από τις πλέον χαρακτηριστικές φόρμες αυτοαξιολόγησης σχολικής μονάδας. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός πως είναι πλέον σαφές πως κάθε μορφή αξιολόγησης- αυτοαξιολόγησης θα συνδέεται τόσο με το μισθό, το βαθμό και τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα όσο και με χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να τρέφουμε αυταπάτες. Μετά από μια σχολική χρονιά χωρίς βιβλία, μετά από χιλιάδες λουκέτα σε σχολικές μονάδες όλης της χώρας, μετά από τους μισθούς πείνας, μετά τις λιποθυμίες των υποσιτισμένων μαθητών ξέρουμε πια από πρώτο χέρι πως οι προθέσεις τους δεν είναι αγνές και στόχος τους δεν είναι η βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης αλλά αφενός η μετακύλιση των ευθυνών από τους πραγματικά υπεύθυνους, στους εκπαιδευτικούς των σχολείων,  αφετέρου η ομαλή μετάβαση από την μέχρι τώρα τυπική έκθεση αυτοαξιολόγησης στα ερωτηματολόγια και τα έντυπα αυτοαξιολόγησης που θα ακολουθήσουν το Σεπτέμβρη, στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και στις απολύσεις που θα ακολουθήσουν στη διάρκεια της χρονιάς.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Στη μαζικότατη Γ.Σ. στις 30/5/12 (αλλά και σε προηγούμενες Γ.Σ) ψηφίσαμε, με συντριπτική πλειοψηφία ενάντια στην αξιολόγηση και αποφασίσαμε να αγωνιστούμε με κάθε μορφή πάλης ενάντια σε όσους επιχειρήσουν να παραβιάσουν τη συλλογική μας απόφαση. Αντίστοιχη είναι και η θέση του Δ.Σ. για την εν λόγω διαδικασία που ζητείται από το σχολικό σύμβουλο.

Το Δ.Σ. καλεί τα σχολεία να μην παραδώσουν τις ετήσιες εκθέσεις αξιολόγησης –αυτοαξιολόγησης που ζητά ο οποιοσδήποτε σχολικός σύμβουλος. Οι 18 άξονες που θέτει το έγγραφο του συγκεκριμένου συμβούλου, μικρή σχέση έχουν με την πραγματική ανατροφοδότηση του εκπαιδευτικού και της σχολικής μονάδας αλλά και με τις πραγματικές ανάγκες και τους στόχους των σχολείων.

 


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ



Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ            ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.