Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΝΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

Μετά από ερωτήματα συναδέλφων, σας ενημερώνουμε ότι ΚΑΝΕΝΑ σεμινάριο Αξιολόγησης - Αυτοαξιολόγησης Εκπ/κού Έργου δεν πραγματοποιήθηκε στη Δυτική Αττική. 
Κι αυτό επιτεύχθηκε χάρη στην ετοιμότητα και κινητοποίηση ΟΛΩΝ των συναδέλφων -ισσών.

Συνεχίζουμε ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ και σε εγρήγορση.

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                          Ελευσίνα 19-12-2013
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                                   Αρ.Πρ. : 380
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή
19200 Ελευσίνα                                                                  ΠΡΟΣ: μέλη Συλλόγου, Δ.Σ ΔΟΕ,
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                                         ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: σχολικούς συμβούλους,
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com                                                     ΜΜΕ




Αναβλήθηκε το σεμινάριο αυτοαξιολόγησης στη Δυτική Αττική
Απόφαση για κινητοποίηση με ανοιχτή ημερομηνία σε περίπτωση απόπειρας
διεξαγωγής σεμιναρίου διευθυντών στη Δυτική Αττική

Το Δ.Σ του Συλλόγου χαιρετίζει τους συναδέλφους/ ισσες που δραστηριοποιήθηκαν, και οργανώθηκαν μαχητικά, συλλογικά και με συνέπεια στη μεγάλη κινητοποίηση που έγινε στα σχολεία των Μεγάρων , Νέας Περάμου αλλά και σε όλη τη Δυτική Αττική για την ακύρωση του σεμιναρίου της ντροπής για την αυτοαξιολόγηση. Το προγραμματισμένο σεμινάριο στα Μέγαρα της Δυτ. Αττικής για την Παρασκευή 20 Δεκέμβρη αναβλήθηκε.

Δεν είναι μόνο η Κομοτηνή, η Κρήτη, αλλά και η Χαλκιδική, η Πιερία, η Θεσσαλονίκη, η Ημαθία, η Έδεσσα, οι Κυκλάδες, η Λέσβος, η Κοζάνη, η Ικαρία και πολλές άλλες πόλεις που με μαζικό τρόπο είτε ματαιώνονται τα σεμινάρια είτε αναβάλλονται.
Κάτω από την ασφυκτική πίεση του εκπαιδευτικού κινήματος, οι ζηλωτές της αξιολόγησης έχουν επιδοθεί σε μια λυσσαλέα προσπάθεια να οργανώσουν πάση θυσία και με όρους συνωμοτικότητας τα σεμινάρια ενάντια στη θέληση των εκπαιδευτικών. Τα αποτελέσματα είναι φαιδρά και αν μη τι άλλο χαρίζουν άφθονο γέλιο στην εκπαιδευτική κοινότητα σε μια περίοδο που τόσο το έχει ανάγκη. «Σεμινάρια» που επιχειρείται να πραγματοποιηθούν σε παρεκκλήσια ή σε καφετέριες ξενοδοχείων προϊδεάζουν για τους πραγματικούς στόχους των επίδοξων αυριανών αξιολογητών.
Θεωρούμε ότι στις σημερινές συνθήκες της κρίσης και της κυριολεκτικής αποδόμησης του δημόσιου σχολείου, επιχειρείται να αθωωθούν οι κυβερνητικές αντιεκπαιδευτικές πολιτικές αφού η αξιολόγηση εξατομικεύει και προσωποποιεί στον εκπαιδευτικό την αποτυχία κάθε εκπαιδευτικής πολιτικής, αποδίδοντας τις αστοχίες της στις επιμέρους σχολικές μονάδες.
Εκτιμούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να διαμορφωθεί ρεύμα αντίθεσης και αντίστασης απέναντι σε κάθε μορφή αξιολόγησης, με αιχμή αυτή την περίοδο την επιβολή της αυτοαξιολόγησης.

Μπροστά στο ενδεχόμενο το Υπουργείο Παιδείας και οι μηχανισμοί του να επιχειρήσουν να προγραμματίσουν σεμινάρια διευθυντών ακόμα και κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, το Δ.Σ. του Συλλόγου :

Εξαγγέλει κινητοποίηση με ανοιχτή ημερομηνία για οποιοδήποτε τόπο και χρόνο προγραμματιστεί σεμινάριο διευθυντών.

1.Καλεί τους σχολικούς συμβούλους να μην αναλάβουν την πολιτική ευθύνη
να έρθουν αντιμέτωποι με το εκπαιδευτικό κίνημα.

2.Καλεί τους συναδέλφους διευθυντές να μη συμμετέχουν σε καμία περίπτωση στα σεμινάρια της ντροπής.

3. Καλεί τους συναδέλφους σε διαρκή εγρήγορση και επαγρύπνηση.

Ας κοπιάσουν λοιπόν οι φανατικοί της αξιολόγησης. Εμείς θα είμαστε εκεί ! Μαχητικά, συλλογικά, αποφασιστικά και αγωνιστικά ! Η αξιολόγηση δεν θα περάσει !

ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΚΥΦΤΟΣ, ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΛΑΟΣ.
                                          ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



                                ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                         ΚΟΣΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ



Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                      Ελευσίνα : 17-12-2013
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                              Αρ.Πρ. : 377
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή
19200 Ελευσίνα                                                                 ΠΡΟΣ: Μέλη Συλλόγου,
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                                         Δ.Σ. ΔΟΕ, Σχ.Συμβούλους




Συνάδελφοι/ισσες,

Την Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 2013 και ώρα 12:00- 14:00, προγραμματίζεται από τη Σχολική Σύμβουλο Νίκα Βαρβάρα στα Μέγαρα "σεμινάριο" στελεχών της εκπαίδευσης για την προώθηση της αυτοαξιολόγησης. Με βάση τα νέα δεδομένα, αυτό θα είναι το πρώτο σεμινάριο που επιχειρείται να γίνει στην Αττική. Πρέπει να μπλοκαριστεί και να ακυρωθεί! [Σημειώνουμε ότι ήδη σε όλη την Ελλάδα (Κρήτη, Λέσβο, Ξάνθη, Κομοτηνή, Ημαθία, Ρόδο, Σύρο κ.α.) οι συνάδελφοί μας με μαζικές, μαχητικές κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις έχουν ματαιώσει τα "σεμινάρια" της ντροπής].

Το "σεμινάριο" αυτό σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης (28/11/2013) και την απόφαση της ΔΟΕ (αρ. 257, 26/11/2013) θα το ματαιώσουμε και θα το ακυρώσουμε συλλογικά.

Γι’ αυτό:

  • Προκηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας (11:00-14:00) την Παρασκευή 20 /12/2013. Υπενθυμίζουμε ότι η ΔΟΕ με απόφασή της, που επισυνάπτουμε, έχει εξαγγείλει τρίωρη στάση εργασίας για την ίδια ημέρα για τις τρεις πρώτες ώρες (8 – 11 π.μ.). Δεδομένου ότι οι δυο στάσεις εργασίας αφορούν το εργασιακό ωράριο, καλύπτουν πλήρως τους συναδέλφους του συλλόγου μας για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις.

  • Καλούμε τους συναδέλφους/ισσες Διευθυντές/ριες των σχολείων μας να μην πάρουν μέρος στα σεμινάρια της αυτοαξιολόγησης, αφού καλύπτονται συνδικαλιστικά από τη στάση εργασίας που προκηρύσσει ο Σύλλογος.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Σε περίπτωση αλλαγής της ημερομηνίας του προγραμματισμένου σεμιναρίου, τροποποιείται, αντίστοιχα, και η ημερομηνία της στάσης εργασίας.


ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ, ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ, ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ, ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!!!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



                                ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                         ΚΟΣΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ-Ε.Ζ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                             Ελευσίνα 16-12-2013
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                       Αρ.Πρ. : 376
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή
19200 Ελευσίνα                                                          ΠΡΟΣ: Μέλη Συλλόγου
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                                 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Σχολικοί Σύμβουλοι Δυτικής 
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com                  Αττικής, Δ.Σ. ΔΟΕ
                         

Μετά από καταγγελίες συναδέλφων/ισσών σχετικά με τις έμμεσες ή άμεσες πιέσεις που τους ασκούνται για να αναλάβουν Σχολικές Δραστηριότητες – Προγράμματα, το Δ.Σ. του Συλλόγου υπενθυμίζει στους/στις συναδέλφους/ισσες πως σύμφωνα με τον Προγραμματισμό Εκπαιδευτικού Έργου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σχολικού Έτους 2013-14 §11 – Βιωματικές Δράσεις –Ευέλικτη Ζώνη (Αρ.Πρωτ.Φ.12/427/79844/Γ1/11-06-2013/ΥΠΑΙΘΠΑ) « Η συμμετοχή των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών σε Προγράμματα ή δραστηριότητες είναι πάντα Προαιρετική […] (Υ.Α. Αριθ. Φ.353/324/105657/Δ1 - Φ.Ε.Κ. 1340 τ. Β΄/16-10-2002, Άρθρο 7, παρ. 1)» . Η δε «υποχρεωτικότητα» των προγραμμάτων της Ευέλικτης Ζώνης είναι μόνον «σχηματική» σύμφωνα με σχετικό απαντητικό έγγραφο του Κ. Παπαχρήστου (Αρ. Πρ. 184060 /Γ1). Συνεπώς, τυχόν εκβιασμοί και πιέσεις που ασκούνται στους εκπαιδευτικούς για υποχρεωτική ανάληψη προγραμμάτων θα πρέπει να καταγγέλλονται και να αντιμετωπίζονται με επιφυλακτικότητα, ιδιαιτέρως στη σημερινή εκπαιδευτική συγκυρία που το Υπουργείο τα θέτει στην υπηρεσία της εφαρμογής της αξιολόγησης, της κατηγοριοποίησης, της σύνδεσης με την αγορά, τους χορηγούς και της πολιτικής του στην εκπαίδευση, ευρύτερα. Σήμερα που το Υπουργείο βάζει τα προγράμματα στον έλεγχο των συμβούλων και της αξιοποίησής τους κατά το δοκούν και τα μετατρέπει σε μονάδα μέτρησης των δραστηριοτήτων της σχολικής μονάδας, του βιογραφικού του διευθυντή της και του κάθε εκπαιδευτικού.
Θεωρούμε ότι η γραφειοκρατική αντιμετώπιση των προγραμμάτων και η συγκέντρωση τους από τους συμβούλους δεν προσθέτει τίποτα στην εκπαιδευτική πράξη, αντίθετα τα αποστεώνει και αλλάζει το κέντρο βάρους της διεξαγωγής τους καθώς παύουν να διεξάγονται με κέντρο τους μαθητές και τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες, και γίνονται υλικό για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και μέσω της παραγωγής υλικού (εκδόσεις, εκθέσεις κλπ). Η ματιά παύει να είναι στραμμένη στη χαρά, τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και την ουσιαστική συμμετοχή των παιδιών και προσαρμόζεται στην προσπάθεια για άρτια παρουσίαση σε εξωτερικούς φορείς. Ο καθορισμός ελάχιστου αριθμού προγραμμάτων το χρόνο αγνοεί και δε σέβεται τους ρυθμούς της τάξης. Το χρόνο και τον τρόπο δεν πρέπει να καθορίσει ο εκπαιδευτικός ανάλογα με τις πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών ; Τελικά η γραφειοκρατική αντιμετώπιση των προγραμμάτων, η υποβολή τους στο σύμβουλο και η συγκέντρωση των δεδομένων από αυτόν επιδιώκει να ποσοτικοποιήσει την εκπαιδευτική πράξη, να δημιουργήσει βάση δεδομένων με την οποία να μπορέσουν να συγκρίνουν και να κατηγοριοποιήσουν τους εκπαιδευτικούς και τις σχολικές μονάδες. Αυτά πρέπει να γίνονται από τα παιδιά για τα παιδιά με βάση τις πραγματικές τους ανάγκες.
Καλούμε τους σχολικούς συμβούλους και τους διευθυντές να μην επιμένουν στη γραφειοκρατική καταγραφή τους, να μην μετατρέπονται σε ελεγκτικό μηχανισμό που υπονομεύει το εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Θεωρούμε ότι οι σύμβουλοι πρέπει να διατηρήσουν το συμβουλευτικό, υποβοηθητικό τους ρόλο και να μη βρεθούν απέναντι στον κλάδο.
Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να μην διευκολύνουν την προοπτική της αξιολόγησης. Να μην υποκύψουν στην περαιτέρω τυποποίηση και γραφειοκρατικοποίηση του έργου τους, στον ανταγωνισμό Προγραμμάτων μεταξύ σχολικών μονάδων ή εκπαιδευτικών. Να μην αποδεχτούν καμιά μορφή διοικητικού ελέγχου, αξιολόγησης ή «επίδειξης» σε σχέση με τις δραστηριότητές τους. Οι καθημερινές μας πρακτικές και οι δραστηριότητες στο σχολείο έχουν αξία αν στοχεύουν στους ίδιους τους μαθητές μας και όχι στην αξιολόγηση του Υπουργείου, αν λογοδοτούν στις αγωνίες τις δικές μας, των μαθητών μας και των γονιών τους και όχι στα στελέχη της διοίκησης. 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



                                ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                         ΚΟΣΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


 

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ 13/12/13


Της Πελοποννήσου: Λακεδαίμονος «ο Πλήθων», Κορίνθου, Μολάων, Μεσσηνίας, Αργολίδας
Της Αττικής: Αιγάλεω, Άνω Λιόσια-Ζεφύρι-Φυλή, Αμαρουσίου, «Αριστοτέλης», «Γληνός», Δ. Αττική, Καλλιθέας, «Κ. Σωτηρίου», «Μακρυγιάννης», «Παρθενώνας», «Περικλής», «Πλουμπίδης», «Ρ. Ιμβριώτη»

Μαζική και μαχητική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 13/12/2013, στη Σπάρτη, στη διεύθυνση Π.Ε., με την παρουσία εκατοντάδων εκπ/κών από συλλόγους της Λακωνίας, της Πελοποννήσου και της Αττικής (Λακεδαίμονος «ο Πλήθων», Κορίνθου, Μολάων, Μεσσηνίας, Αργολίδας, Α’ ΕΛΜΕ Κορίνθου, Αιγάλεω, Άνω Λιόσια-Ζεφύρι-Φυλή, Αμαρουσίου, «Αριστοτέλης», «Γληνός», Δ. Αττική, Καλλιθέας, «Κ. Σωτηρίου», «Μακρυγιάννης», «Παπαμαύρος», «Παρθενώνας», «Περικλής», «Πλουμπίδης», «Ρ. Ιμβριώτη», από το ΔΣ της ΔΟΕ και το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ καθώς και αλληλέγγυων από πρωτοβουλίες και επιτροπές υπεράσπισης των κοινωνικών αγαθών της παιδείας και της υγείας καθώς και γονείς μαθητών από σχολεία της περιοχής. Διατράνωσαν την αλληλεγγύη τους στην πρόεδρο των Μολάων και αιρετό στο ΠΥΣΠΕ, Ελισάβετ Παπαδοπούλου και απαίτησαν την παύση της δίωξής της.

Κατά την παρουσία τους εκεί, οι συγκεντρωμένοι και οι εκπρόσωποι των δεκάδων φορέων απαίτησαν να συναντηθούν με το διευθυντή εκπ/σης Φ. Πολίτη, ο οποίος ενώ είχε ενημερωθεί για την κινητοποίηση, προκλητικά απουσίαζε. Σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του αρνήθηκε να συναντηθεί με τους φορείς, ισχυριζόμενος επίσκεψη σε σχολείο στις 4 το απόγευμα (!!!), παραβιάζοντας έτσι τη θεσμική του υποχρέωση για καλή επικοινωνία και συνεργασία με τους φορείς. Με παρόμοιο τρόπο αρνήθηκε το αίτημα για συνάντηση και ο διενεργών την ΕΔΕ Αντ. Κοκκονός.
Στη συνέχεια οι διαδηλωτές συναντήθηκαν με την αντιπεριφερειάρχη, Ντ. Τζανετέα, από την οποία απαίτησαν την άμεση και έμπρακτη καταδίκη από μέρους της, της μεθοδευμένης και κατασκευασμένης δίωξης.
Ακολούθησε δυναμική πορεία στην πόλη της Σπάρτης όπου οι διαδηλωτές βροντοφώναξαν «Παιδεία σημαίνει ελευθερία, Όχι στις ΕΔΕ και την τρομοκρατία», «Στο πειθαρχικό να πάει ο υπουργός και όχι οι αγώνες και ο εκπαιδευτικός», «Δε θέλουμε σχολεία, κλουβιά με παπαγάλους, Θέλουμε σχολεία μ’ αγωνιστές δασκάλους» κ.ά. συνθήματα
Η σημερινή στάση της διοίκησης επιβεβαιώνει την εκτίμηση των σωματείων μας ότι η δίωξη είναι πολιτική και συνδικαλιστική, με στόχο όχι μόνο να φιμώσει την πρόεδρο των Μολάων και αιρετή, Ελισάβετ Παπαδοπούλου αλλά να επιβάλλει το νόμο της σιωπής σε κάθε σχολείο, σε κάθε εκπ/κό, όπου παραβιάζονται τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, τα μορφωτικά και παιδαγωγικά των μαθητών, όπου κινδυνεύει και διαλύεται η δημόσια και δωρεάν παιδεία!
Το θέμα παίρνει ακόμα σοβαρότερες διαστάσεις, μια και δεν δίνεται στη διωκόμενη το κατηγορητήριο, οι συγκεκριμένες καταγγελίες και οι καταγγέλλοντες, παραβιάζοντας έτσι τις αρχές νομιμότητας, τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα ενώ παρακωλύεται η δυνατότητα να ασκήσει απρόσκοπτα τα υπερασπιστικά της δικαιώματα.
Η φυγή της διοίκησης και η άρνηση συνάντησης με εκπροσώπους των δεκάδων σωματείων και φορέων δείχνει μεροληπτική στάση και αντιμετώπιση σχετικά με τη δίωξη έναντι της συναδέλφου.
Καταγγέλλουμε την άρνηση του διευθυντή Π.Ε. Λακωνίας, Φ. Πολίτη να συναντηθεί με τους φορείς και να ακούσει, ως όφειλε, τα αιτήματά τους.
Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη συναδέλφισσα Ελισάβετ Παπαδοπούλου μέχρι την οριστική δικαίωσή της απέναντι στην πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη που της ασκείται γιατί επέλεξε να καταγγείλει τις αυθαιρεσίες της διοίκησης και την αντιεκπαιδευτική πολιτική που διαλύει την εκπ/ση και το δημόσιο σχολείο και όχι να σιωπήσει και να κουκουλώσει.
Είναι φανερό ότι το κράτος, στην προσπάθειά του να φιμώσει τη μαχόμενη εκπαίδευση και τους αγωνιστές εκπ/κούς, προχωρά σε βιομηχανία διώξεων.
Δε θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει ο φόβος και η υποταγή!
Θεωρούμε ότι στο πρόσωπο της Ελισάβετ Παπαδοπούλου διώκονται τα σωματεία μας για τους συλλογικούς τους αγώνες απέναντι στο υπουργείο, την κυβέρνηση και όλο το διοικητικό μηχανισμό που υπηρετεί ανερυθρίαστα την αντιεκπαιδευτική και βαθιά λεηλατική πολιτική τους.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ!
ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 13-12-13



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                         Ελευσίνα : 10-12-2013
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                                 Αρ.Πρ. : 375
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας                   
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή                                   
19200 Ελευσίνα                                                             ΠΡΟΣ: ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, Δ/ΝΤΗ
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                                     ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ, ΔΣ ΔΟΕ             
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com                       
Mail: syllogikadytatt@gmail.com                       



 Με έγγραφο -  ψήφισμα για την παύση της πειθαρχικής δίωξης της Ελισάβετ Παπαδοπούλου στις 5-12-2013 και αρ. πρωτ.  372 είχαμε αποφασίσει να συμμετέχουμε ως σύλλογος σε πανελλαδική κινητοποίηση στη Λακωνία.
Μετά από ενημέρωση που είχαμε απ’ το Σύλλογο «Γιάννης Ρίτσος» κηρύσσουμε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας, στο διδακτικό ωράριο, για την Παρασκευή 13/12/2013, ημέρα που καλείται σε απολογία η συναδέλφισσα, για όσους-ες συναδέλφους –ισσες επιθυμούν να συμμετέχουν  στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα γίνει  στη Διεύθυνση Π.Ε. Λακωνίας.
Η μετάβασή μας θα γίνει με πούλμαν σε συνεργασία με άλλους συλλόγους Π.Ε της Αττικής.
Όσοι –ες συμμετάσχουν να το δηλώσουν στα μέλη του Δ.Σ ή στο μέηλ του Συλλόγου μέχρι την Πέμπτη 12/12/13, το μεσημέρι.



ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



                                  ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                       ΚΟΣΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΓΕΩΡΓΑΛΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                 Ελευσίνα : 5-12-2013
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                          Αρ.Πρ. : 374
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή
19200 Ελευσίνα                                                         ΠΡΟΣ: Μέλη Συλλόγου
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                                 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Δ.Σ. ΔΟΕ, ΜΜΕ
Τηλ: 6948-566258, 6909-099055


Ψήφισμα συμπαράστασης


Με απόφαση που υπογράφεται από τον Υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, τέθηκε σε αργία και παραπέμπεται στο πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο η συνάδελφος Ιφιγένεια Γεωργάλα, φιλόλογος στο Γενικό Λύκειο Αίγινας και αποσπασμένη στο τοπικό Ιστορικό Αρχείο του νησιού μέχρι την 1 Σεπτεμβρίου 2013 . Η παραπομπή έγινε με το σκεπτικό ότι ζήτησε κανονική άδεια σε περίοδο που είχε προγραμματιστεί η μεταφορά του τοπικού ιστορικού Αρχείου από το Καποδιστριακό Κυβερνείο στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος, επιλογή που στην ουσία σήμανε και το κλείσιμο του ιστορικού Αρχείου για το νησί. Πολίτες από την τοπική κοινωνία αντέδρασαν στον τρόπο που έγινε η μεταφορά όσο και στην επιλογή του Υπουργείου για κλείσιμο του Αρχείου.
Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας θέλησε ν΄ «απαντήσει» στις αντιστάσεις αυτές της τοπικής κοινωνίας με τον τρόπο που αυτή γνωρίζει: τον ακραίο αυταρχισμό και την τρομοκράτηση. Τέθηκαν σε αργία και παραπέμφθηκαν στο πειθαρχικό τόσο η διευθύντρια του Αρχείου όσο και η συνάδελφος Ιφιγένεια Γεωργάλα αποσπασμένη εκπαιδευτικός στο αρχείο, με κατηγορίες που θεωρούμε ανυπόστατες όσο και εκδικητικές.
Αποτελεί παροξυσμό αυταρχισμού και αντιδημοκρατικότητας το να παραπέμπεται η συνάδελφος στο πειθαρχικό και να τίθεται σε αργία με την κατηγορία της παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος και της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς υπαλλήλου εντός υπηρεσίας, μόνο και μόνο γιατί ζήτησε την κανονική της άδεια, όταν μάλιστα την ημέρα της μεταφοράς του αρχείου, αλλά και τις προηγούμενες μέρες ήταν κανονικά στην εργασία της και συνέβαλε στη μεταφορά του Αρχείου, με δουλειά αρκετών ωρών και μετά τη λήξη του εργασιακού της ωραρίου.
Η περίπτωση της συναδέλφου Ιφιγένειας Γεωργάλα είναι ενδεικτική του τρόπου και του σκοπού με τον οποίο λειτουργούν οι πειθαρχικές διαδικασίες σήμερα: ως μηχανισμοί παραγωγής απολύσεων στο δημόσιο με βάση τις απαιτήσεις του μνημονίου και της τρόικας. Με βάση αυτή την επιλογή οι εργαζόμενοι του δημόσιο βρίσκονται κάτω από την απειλή της πειθαρχικής δίωξης και της αργίας ακόμα και με τις πιο ανυπόστατες και αυθαίρετες καταγγελίες.
Η εξαιρετικά αόριστη κατηγορία της «αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς υπαλλήλου εντός και εκτός υπηρεσίας» που αναβαθμίστηκε με τον μνημονιακό νόμο 4057/12, λύνει τα χέρια της εξουσίας για κάθε είδους δίωξη και αυθαιρεσία. Δίωξη πολιτική ή συνδικαλιστική, τρομοκράτηση αντιστάσεων ως και προσωπική αντεκδίκηση. Με την αναθεώρηση του πειθαρχικού Δικαίου που έφερε ο νόμος 4057/12 το τεκμήριο της αθωότητας ουσιαστικά μετατράπηκε σε τεκμήριο ενοχής και το καθεστώς της αργίας ενεργοποιείται για τους πιο απίθανους λόγους.
Καταδικάζουμε την πειθαρχική δίωξη της συναδέλφου Ιφιγένειας Γεωργάλα και την υπαγωγή της σε αργία ως επίδειξη αυταρχικής πυγμής όχι μόνο προς την ίδια αλλά και προς όλους μας.


Ζητάμε άμεσα να σταματήσουν και οι δύο διαδικασίες

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                       ΚΟΣΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                   Ελευσίνα : 5-12-2013
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                           Αρ.Πρ. : 373
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή
19200 Ελευσίνα                                                          ΠΡΟΣ: Μέλη Συλλόγου
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                                  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Δ.Σ. ΔΟΕ, ΜΜΕ


Να αθωωθούν οι αντιφασίστες δημοσιογράφοι της "Εργατικής Αλληλεγγύης"
  Στις 12 Δεκέμβρη δικάζεται η εφημερίδα "Εργατική Αλληλεγγύη" για τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές της απόψεις. Καλούνται να δικαστούν η Κατερίνα Θωίδου (δημοσιογράφος της εφημερίδας, μέλος Συντονιστικού ΚΕΕΡΦΑ), Τάσος Αναστασιάδης (εκδότης) και Πάνος Γκαργκάνας (διευθυντής της εφημερίδας), μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο Ιωάννης Ανδριόπουλος, δικηγόρος, με διασυνδέσεις με τη Χρυσή Αυγή. Ο Ι. Ανδριόπουλος είναι ο δικηγόρος που προσέφυγε στο ΣτΕ για να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για την Ιθαγένεια (νόμος Ραγκούση) και ένας εκ των μηνυτών του Σάββα Μιχαήλ και του πρώην πρύτανη του ΕΜΠ κ. Μουτζούρη.
Την ώρα που αποκαλύπτεται πλέον επίσημα η εγκληματική δράση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, αποτελεί πρόκληση να δικάζονται αγωνιστές του αντιρατσιστικού-αντιφασιστικού κινήματος. Αντίθετα, η υπόθεση θα έπρεπε να πάει στο αρχείο και να ερευνηθεί η έκταση των διασυνδέσεων του μηνυτή με τους δολοφόνους νεοναζί.
Καταγγέλλουμε αυτή τη δίωξη που εντάσσεται σε μια ολόκληρη εκστρατεία στοχοποίησης της Αριστεράς με τη «θεωρία των δυο άκρων». Ταυτόχρονα εντάσσεται σε μια ολόκληρη εκστρατεία τρομοκράτησης των δημοσιογράφων και καλούμε όλους τους φορείς του εργατικού κινήματος και της δημοκρατικής κοινής γνώμης να συμπαρασταθούν στους τρεις διωκόμενους δημοσιογράφους.
Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι τέτοιες τακτικές που στόχο έχουν τον εκφοβισμό και τη φίμωση όχι μόνο του δημοσιογραφικού κόσμου αλλά και του δικαιώματος στην ελεύθερη ενημέρωση, θα μας βρουν ενάντιά τους, με τελικό και αμετακίνητο στόχο την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της αλήθειας
Κάτω τα χέρια από τους αντιφασίστες.
Ο Αγώνας ενάντια στο φασισμό συνεχίζεται.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                       ΚΟΣΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                Ελευσίνα : 5-12-2013
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                         Αρ.Πρ. : 372
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή
19200 Ελευσίνα                                                        ΠΡΟΣ: Μέλη Συλλόγου, Δ.Σ. ΔΟΕ, ΜΜΕ,
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                               Περιφερειακή Δ/νση Π.Ε Πελοποννήσου,
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com                Σύλλογος "Γιάννης Ρίτσος"


ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Δυτικής Αττικής, ομόφωνα, καταδικάζει την κίνηση της Διεύθυνσης Π.Ε Λακωνίας να ασκήσει πειθαρχική δίωξη κατά της αιρετής του ΠΥΣΠΕ και πρόεδρο του Συλλόγου Μολάων Λακωνίας, συναδέλφου Ελισάβετ Παπαδοπούλου. Η συνάδελφος εγκαλείται για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας» μια αναχρονιστική, ασαφή και γενικόλογη κατηγορία μόνο και μόνο γιατί έπρεπε να βρεθεί κάτι να κατηγορηθεί!
Η συνάδελφος Ελισάβετ Παπαδοπούλου διώκεται γιατί ως πρόεδρος και αιρετός, υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, αποκάλυψε τις αυθαιρεσίες και τις παραβιάσεις της νομοθεσίας από τη διοίκηση καθώς και την άθλια πραγματικότητα των σχολικών μονάδων και της λειτουργίας τους (κενά, κλπ).
Είναι απολύτως ξεκάθαρο πως η δίωξή της έχει συνδικαλιστικό χαρακτήρα, επιχειρεί να τρομοκρατήσει την ίδια και να σταματήσει τη συνεπή αγωνιστική της δράση και στο πρόσωπό της να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους και να επιβάλει την υποταγή στις αυθαιρεσίες της διοίκησης και πραγματοποιείται αμέσως μετά τις δημόσιες αποκαλύψεις από τη συνάδελφο τέτοιων αυθαιρεσιών.
Η συνάδελφος Ελισάβετ Παπαδοπούλου διώκεται γιατί δε φοβήθηκε. Στην εποχή της αποδιάρθρωσης του δημόσιου δωρεάν σχολείου υπερασπίζεται αταλάντευτα τα δικαιώματα κάθε εκπαιδευτικού.
Η δίωξή της είναι πρωτοφανής και αποτελεί ποιοτικό βήμα το γεγονός πως ποινικοποιείται η τοποθέτηση της αιρετού και προέδρου του συλλόγου επειδή είναι αντίθετη από τη θέση της διοίκησης.
Η δίωξη της συναδέλφου έρχεται να προστεθεί στη βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί ενάντια σε κάθε αγωνιστή/ στρια, στην προσπάθεια χτυπήματος κάθε αντίδρασης απέναντι στις αυθαιρεσίες και τις πολιτικές επιλογές Κυβέρνησης, υπουργείου Παιδείας και διοίκησης. Μετά το νέο πειθαρχικό, τις διώξεις για πράξεις αγώνα εκτός υπηρεσίας, η δίωξη της συναδέλφου Παπαδοπούλου αλλά και η απόπειρα απαγόρευσης των Γενικών Συνελεύσεων με μη έγκριση αδειών για την πραγματοποίησή τους συνιστούν ουσιαστική αναβάθμιση και ένταση της επίθεσης απέναντι στα συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα καθώς τώρα βαπτίζεται ως παράπτωμα η ίδια η συνδικαλιστική δράση.
Είναι άμεση ανάγκη για σύσσωμο το εκπαιδευτικό κίνημα αλλά και τα συνδικαλιστικά όργανα στο σύνολό τους να απαιτήσουν το άμεσο σταμάτημα της διαδικασίας δίωξης της συναδέλφου καθώς ή έστω και τυπική συνέχιση της αποτελεί αιτία πολέμου για το εκπαιδευτικό κίνημα καθώς θα αποτελεί «δεδικασμένο» και πρότυπο για ανάλογες διώξεις στο μέλλον.
Τόσο το Υπουργείο Παιδείας όσο και η περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν τεράστια ευθύνη και καλούνται να παρέμβουν και να σταματήσουν τη δίωξη, σε διαφορετική περίπτωση θα αποδείξουν ότι ταυτίζονται απόλυτα, μεθοδεύουν και καλύπτουν την απολυταρχική ενέργεια του Δ/ντή εκπαίδευσης Λακωνίας.

Ως σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε Δυτικής Αττικής:
  • καλούμε τον "ανακριτή" να παραιτηθεί και όλους τους δ/ντές να μην αναλάβουν την ΕΔΕ
  • καλούμε κάθε σύλλογο, σωματείο και ομοσπονδία, τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ σε άμεσες αποφάσεις στήριξης και συμπαράστασης στη διωκόμενη συνάδελφο και συγκρότησης μετώπου αλληλεγγύης και αγώνα απέναντι στη φάμπρικα διώξεων των αγωνιστών
  • καλούμε τους συναδέλφους της Λακωνίας να εκφράσουν την άμεση ενεργή συμπαράστασή τους
  • συμμετέχουμε ως σύλλογος, με στάση εργασίας αν χρειαστεί, σε πανελλαδική κινητοποίηση στη Λακωνία σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί
  • Καλούμε τη ΔΟΕ να αποφασίσει κάθε συνδικαλιστική και νομική κάλυψη

ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                       ΚΟΣΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ