Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. 31/3 2.30ΜΜ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                            Ελευσίνα  27-3-2014
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                   Αρ.Πρ. : 39
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας                   
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή                                   
19200 Ελευσίνα                                                ΠΡΟΣ:  μέλη συλλόγου
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                                   
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com           
Mail: syllogikadytatt@gmail.com                       


Έπεσαν οι μάσκες! Άρχισαν οι ασκήσεις αυταρχισμού! 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 2.30 μμ στο 9ο Δημοτικό Ελευσίνας

Την ήττα του ομολογεί το Υπουργείο Παιδείας με τη νέα εγκύκλιο 44375/Γ1/24-3-2014, μέσω της οποίας προσπαθεί να υποχρεώσει το διευθυντή της σχολικής μονάδας μέχρι τις 4-4-2014, να ορίσει ο ίδιος τη σύνθεση, τον αριθμό και τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες των ομάδων εργασίας, αν ο Σύλλογος Διδασκόντων δεν ορίζει.  Μάλιστα ζητά από τους περιφερειακούς διευθυντές να αποστείλουν, μέχρι 11-4-2014, στο γραφείο του δ/ντή του υπουργού πίνακα με τα σχολεία στα οποία τυχόν δεν έχει ολοκληρωθεί η συγκρότηση των ομάδων εργασίας!!!
Είναι φανερό ότι η μαζικότητα των αρνήσεων συγκρότησης ομάδων εργασίας από χιλιάδες Συλλόγους Διδασκόντων, ο εξευτελισμός και η γελοιοποίηση του Υπουργείου και των προθύμων Στελεχών του στα σεμινάρια της Ντροπής από τους χιλιάδες  συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς, οδηγούν το Υπουργείο Παιδείας  να παίξει το τελευταίο του χαρτί, τον αυταρχισμό! Αποφασίζομεν και διατάσσομεν!
Τσάμπα πήγαν τα 3,5 εκ. για να φτιαχτούν τόσα power point που διαφήμιζαν την αυτοαξιολόγηση,  ότι δήθεν αναγνωρίζει τη σχετική αυτονομία των σχολείων, ενισχύει το βαθμό ελευθερίας του εκπαιδευτικού, εδραιώνει πολιτισμό εμπιστοσύνης κλπ κλπ (απόσπασμα από το κείμενο των ΥΠΑΙΘ/ΙΕΠ, η αυτοξιολόγηση με μια ματιά, Οκτώβριος 2013). 
Μπροστά στον κίνδυνο οι αρνητικές αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων να πάρουν μορφή χιονοστιβάδας, εγκαταλείπεται τρέχοντας η επιχείρηση να εμπεδωθεί με όρους συναίνεσης και συνεργασίας  η «κουλτούρα αξιολόγησης» στις σχολικές μονάδες, που αποτελούσε υποτίθεται το βασικό στόχο της πολιτικής του υπουργείου μέχρι σήμερα.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι
Με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με την ακύρωση των σεμιναρίων, με την συγκέντρωση 58.650 υπογραφών πανελλαδικά δηλαδή του 93,5% του κλάδου, με τις εκατοντάδες συνεδριάσεις Συλλόγων Διδασκόντων με αποφάσεις μη συγκρότησης ομάδων εργασίας,  καταγράφηκε η συντριπτική αντίθεση του κλάδου στην αξιολόγηση του Υπουργείου Παιδείας. Και αυτό είναι μια πραγματικότητα που δεν διαγράφεται με απειλές. 
            Το Υπουργείο, με αυτή την εγκύκλιο-μνημείο αυταρχισμού επιδιώκει να ανακόψει το κύμα των αρνητικών αποφάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων.
Ξέρει ότι η ζυγαριά μέσα στον κλάδο έχει γείρει καθαρά ενάντια στην αυτοαξιολόγηση και την αξιολόγηση και επιδιώκει, με μια απεγνωσμένη κίνηση "πολιτικής πυγμής να οδηγήσει τους Συλλόγους  Διδασκόντων να φτιάξουν τώρα, δήθεν εθελοντικά, μόνοι τους, ομάδες εργασίας. 
Επιχειρεί ως την ύστατη στιγμή να εξασφαλίσει μια δήθεν συναίνεση, να εξαναγκάσει όσους μπορέσει να ταχθούν με τη μεριά του.

Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!
 Οι επόμενες ενέργειες μας:
·        Οι Σύλλογοι Διδασκόντων πρέπει ακόμα πιο αποφασιστικά να ολοκληρώνουν τη σύνταξη των πρακτικών με τα οποία δηλώνουν ότι δεν συγκροτούν ομάδες εργασίας. Το δικαίωμα αυτό το έχουμε ακόμα και τώρα και έχει μεγάλη σημασία να το ασκήσουμε ώστε να αποτυπωθεί η απουσία συναίνεσης της εκπαιδευτικής κοινότητας.
·        Οι Διευθυντές/τριες των σχολικών μονάδων να μην προχωρήσουν σε καμιά ενέργεια ανάθεσης πριν από τις 4/4, ώστε ο κλάδος να πάρει συλλογικές αποφάσεις και η απάντησή μας να είναι ενιαία.  Άλλωστε, η ίδια η εγκύκλιος δίνει προθεσμία ως τις 4/4.  
·        Μπλοκάρουμε το σεμινάριο της ντροπής την Παρασκευή 28/3, 13.00, στο Υπουργείο Παιδείας. Ζητάμε από τη ΔΟΕ  κάλεσμα για πανελλαδική συγκέντρωση το Σάββατο 29/3 και την Κυριακή 30/3.
·        Καλούμε τη ΔΟΕ  να προχωρήσει άμεσα σε έκτακτες ΓΣ σε όλους τους Συλλόγους και σε Ολομέλεια Προέδρων για την απεργιακή απάντησή μας και για κάθε ενέργεια μπλοκαρίσματος και της νέας πραξικοπηματικής ενέργειας της κυβέρνησης και του υπουργείου.
·        Καλούμε τους Σχολικούς Συμβούλους να δηλώσουν ανοιχτά και καθαρά ότι διαφωνούν με την ανάθεση.
·        Απαιτούμε την παραίτηση του Υπουργού Παιδείας.
Όλοι στον αγώνα για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής
και το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης!
   



ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


  ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                         ΚΟΣΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Μάρτη 2014, ύστερα από κάλεσμα του Α’ Συλλόγου Αθηνών εκπαιδευτικών Π.Ε., σύσκεψη συντονισμού Συλλόγων Π.Ε. του λεκανοπεδίου με ζήτημα αιχμής τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους συλλόγους Π.Ε : Α’ Αθηνών, Α’ Πειραιά, Αιγάλεω, Αμαρουσίου, Άνω Λιοσίων, Αριστοτέλης, Δ. Γληνός, Δυτικής Αττικής, Καλλιθέας, Κερατσινίου – Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», Κ. Σωτηρίου, Παρθενώνας, Περικλής, Νίκαιας, Νέας Σμύρνης, Πειραιά «η Πρόοδος», Χαϊδαρίου. Συμμετείχαν επίσης μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Μακρυγιάννης, καθώς και πολλοί συνάδελφοι – μέλη Συλλόγων ΠΕ.
Στην ευρεία συζήτηση που διεξήχθη στη σύσκεψη, αναδείχτηκαν από συλλόγους και παρευρισκόμενους:
  • Η συνέχιση και η ένταση της επίθεσης που εκδηλώνεται απέναντι σε ολόκληρη κοινωνία από την συγκυβέρνηση της μνημονιακής βαρβαρότητας σε αγαστή συνεργασία με την ΕΕ, τα ΔΝΤ και το κεφάλαιο.
  • Η επίθεση απέναντι στη Δημόσια εκπαίδευση, που βρίσκεται στο κέντρο της κυβερνητικής επέλασης και απειλεί με παραπέρα τραγική συρρίκνωση όλα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και με επαγγελματικό αφανισμό τους εκπαιδευτικούς. Η οριστική απόλυση των συναδέλφων της Β-θμιας αλλά και όλων των διαθεσίμων από την καλοκαιρινή διαθεσιμότητα, που είναι το πρώτο βήμα κατάργησης της μονιμότητας στο δημόσιο.
  • Η αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση, ως η αιχμή του δόρατος της κυβερνητικής επίθεσης, απέναντι στη Δημόσια Εκπαίδευση στην παρούσα φάση. Διαμέσου των διαφόρων αξιολογήσεων το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση επιχειρούν:
- Να δημιουργήσουν τις νέες δεξαμενές κινητικότητας – απόλυσης, και να καθηλώσουν μισθολογικά τους εκπαιδευτικούς με βάση τη σύνδεση της αξιολόγησης με το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και τις ποσοστώσεις του.
- Να προωθήσουν το φτηνό σχολείο της αγοράς, στο οποίο θα επικρατεί η χορηγία, η εμπλοκή επιχειρηματικών φορέων, η χρηματοδότηση από τους γονείς, η διαφοροποίηση των σχολικών μονάδων, ο άκρατος ανταγωνισμός.
- Να υποτάξουν τους εκπαιδευτικούς- να ελέγξουν και να χειραγωγήσουν τη διδακτική – μαθησιακή διαδικασία, μετατρέποντάς την σε ένα σύνολο προκατασκευασμένων, τυποποιημένων και ποσοτικών κριτηρίων.
Γι΄ αυτό και αγωνιζόμαστε ενάντια στην αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση που αποτελεί το απαραίτητο συμπλήρωμά της όπως προβλέπεται με βάση το θεσμικό πλαίσιο που έχει ψηφιστεί. Η αξιολόγηση προωθείται σήμερα στο έδαφος της καπιταλιστικής κρίσης, των απολύσεων, της διαθεσιμότητας, της ανεργίας, της φτώχειας. Είναι το ίδιο το δημόσιο σχολείο, το ίδιο το δικαίωμα στην εργασία που κρίνεται όπως αποδεικνύεται και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ήδη το υπουργείο παιδείας νομοθετεί για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις, ενώ επεξεργάζεται και προωθεί σχέδια για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που αφορά την οργανικότητα και κυοφορεί νέο κύμα συγχωνεύσεων εκατοντάδων σχολικών μονάδων.


Απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς, το εκπαιδευτικό κίνημα δίνει μια μάχη κομβικής σημασίας :
  • Με τις αποφάσεις μαζικών γενικών συνελεύσεων, τις απεργίες και τις διαδηλώσεις.
  • Με την υπογραφή των κειμένων της Ομοσπονδίας και των Συλλόγων από 58650 συναδέλφους πανελλαδικά (ποσοστό 93,5%).
  • Με την ακύρωση των σεμιναρίων για την αυτοαξιολόγηση σε όλη την Ελλάδα και πρόσφατα των σεμιναρίων για την αξιολόγηση στο υπουργείο παιδείας μετά από μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις.
  • Με τις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων που αποφασίζουν τη μη συγκρότηση ομάδων εργασίας για την αυτοαξιολόγηση. Όπως διαπιστώθηκε με βάση τα στοιχεία που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των 17 Συλλόγων ΠΕ στη σύσκεψη, στα σχολεία ευθύνης τους πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα 342 συνεδριάσεις συλλόγων διδασκόντων για το ζήτημα της αξιολόγησης. Σε αυτές τις συνεδριάσεις, οι 332 Σύλλογοι διδασκόντων (από 280 δημοτικά σχολεία και 56 νηπιαγωγεία) κατέληξαν – ομόφωνα στη συντριπτική τους πλειοψηφία – σε αποφάσεις μη συγκρότησης ομάδων εργασίας και μόνο έξι (6), δηλαδή το 0,02 % των σχολείων που συνεδρίασαν, συγκρότησαν ομάδες εργασίας ! Το ποσοστό αυτό είναι σχεδόν μηδενικό στο σύνολο των σχολείων ευθύνης των 17 συλλόγων. Μέσα από όλες αυτές τις διαδικασίες, καταγράφηκε η συντριπτική αντίθεση του κλάδου στην αξιολόγηση . Και αυτό είναι μια πραγματικότητα που δεν διαγράφεται με απειλές και εκβιασμούς.

Διαπιστώνοντας την παταγώδη αποτυχία του να προωθήσει την πολιτική της αξιολόγησης, το υπουργείο πετάει το προσωπείο της συναίνεσης. Η νέα εγκύκλιος, αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο της αξιολόγησης. Μπροστά στον κίνδυνο οι αποφάσεις συλλόγων διδασκόντων να πάρουν μορφή χιονοστιβάδας το υπουργείο προχωρά σε μια τρίτη (!!) κατά σειρά εγκύκλιο για το ίδιο θέμα (οι προηγούμενες εγκύκλιοι στις 10/12/2013 και στις 6/3/2014) και διατάζει τους Δ/ντές σχολικών μονάδων να ορίσουν οι ίδιοι τις ομάδες εργασίας μέχρι τις 4/4/2014. Όπως πέρσι επιστράτευσε τους καθηγητές έτσι και φέτος θέλει με τη βία να επιβάλλει το νομοθετικό έκτρωμα το οποίο θεμελιώνει τον επαγγελματικό αφανισμό των εκπαιδευτικών και οδηγεί στο σχολείο της αγοράς. Η εγκύκλιος αυτή εγείρει μέγιστο ζήτημα αντιδημοκρατικής εκτροπής!!! Η ανάθεση με την εντολή μιας εγκυκλίου, οδηγεί σε πρωτοφανή μονοπάτια την όποια δημοκρατική λειτουργία του σχολείου, ανατρέπει το ρόλο του συλλόγου διδασκόντων και τη θέση του εκπαιδευτικού σε αυτόν. Είναι μνημείο αντιδημοκρατικής οπισθοδρόμησης που μεταβάλει άρδην το τοπίο στη διοίκηση της εκπαίδευσης και ως τέτοιας σημασίας χρειάζεται να την αντιμετωπίσει το εκπαιδευτικό κίνημα και όλοι όσοι μιλάνε στο όνομα του όποιου δημοκρατικού σχολείου!

Κανείς δε δικαιούται να σιωπήσει πια!

Ένα απόλυτα αυταρχικό και δεσποτικό σύστημα αποφάσεων εγκαθιδρύεται!

Το εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει να απαντήσει σε αυτή την επίθεση, σε αυτή την πρωτοφανή αντιδημοκρατική εκτροπή. Πρώτα απ’ όλα με τη μαζική και αποφασιστική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις ενάντια στην αξιολόγηση ξεκινώντας από την Παρασκευή 28/3.
Μπλοκάρουμε το σεμινάριο της ντροπής Παρασκευή 28/3, στις 13.00, στο Υπουργείο Παιδείας καθώς και Σάββατο 29/3, και Κυριακή 30/3 στις 8 π.μ.. Κηρύσσουμε στάσεις εργασίας για την Παρασκευή 28/3.


Για την οργάνωση του αγώνα, στη σύσκεψη ακούστηκαν οι παρακάτω προτάσεις κοινής δράσης που απευθύνονται στους συλλόγους:

  • Οι Σύλλογοι Διδασκόντων ακόμα πιο αποφασιστικά ολοκληρώνουν τη σύνταξη των πρακτικών με τα οποία δηλώνουν ότι δεν συγκροτούν ομάδες εργασίας. Το δικαίωμα αυτό το έχουμε ακόμα και τώρα και έχει μεγάλη σημασία να το ασκήσουμε ώστε να αποτυπωθεί η απουσία συναίνεσης της εκπαιδευτικής κοινότητας.
  • Κάλεσμα προς τη ΔΟΕ να προχωρήσει σε κύκλο Γενικών Συνελεύσεων μέχρι την Τρίτη 1 Απρίλη και ολομέλεια προέδρων την Τετάρτη 2 Απρίλη με εισήγηση που θα έχει ξεκάθαρο προσανατολισμό για την κλιμάκωση του αγώνα με στόχο το μπλοκάρισμα, την ακύρωση και την κατάργηση του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης :
(α) Με απεργιακές και αγωνιστικές μορφές ξεκινώντας με 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 3 και 4 Απρίλη και αμέσως μετά νέο γύρο ΓΣ και ολομέλεια για τη συνέχεια του απεργιακού αγώνα.
(β) Με μαζικούς και συλλογικούς όρους να μπλοκάρουμε τις ομάδες εργασίας (οι διευθυντές δεν προχωρούν σε υποχρεωτικές αναθέσεις, οι εκπαιδευτικοί δεν αποδέχονται τυχόν αναθέσεις, οργάνωση στάσεων εργασίας ενάντια στις ομάδες εργασίας και τη λειτουργία τους).
  • Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να προχωρήσει άμεσα σε σύσκεψη των ΔΣ των Συλλόγων ΠΕ Αττικής για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα.
  • Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να διερευνήσει και να εξαντλήσει τη δυνατότητα και νομικών ενεργειών ενάντια στην επιβολή της αξιολόγησης (γνωμοδότηση νομικού συμβούλου, νομική και συνδικαλιστική στήριξη των δράσεών μας, ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης του υπουργείου)
  • Ο κάθε Σύλλογος ΠΕ, καλεί εγγράφως τους σχολικούς συμβούλους των σχολείων ευθύνης του, να μην συμμετέχουν στα σεμινάρια της ντροπής. Αξιοποιούμε σε αυτή την κατεύθυνση την κοινή ανακοίνωση των Συλλόγων ΠΕ προς τους σχολικούς συμβούλους που εκδόθηκε μετά από πρόταση του Συλλόγου ΠΕ Δυτικής Αττικής.
  • Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην προχωρήσουν σε καμιά ενέργεια ανάθεσης πριν από τις 4/4, ώστε ο κλάδος να πάρει συλλογικές αποφάσεις και η απάντησή μας να είναι ενιαία με αφετηρία τις γενικές συνελεύσεις των Συλλόγων όπου συλλογικά θα αποφασίσουμε τις αγωνιστικές και απεργιακές μορφές αντίστασης.
  • Η έκδοση της κοινής αφίσας των συλλόγων που απέστειλε στην προηγούμενη σύσκεψη ο Σύλλογος Αθηνά, για την εναντίωση στην αξιολόγηση, την αποδόμηση της δημόσιας εκπαίδευσης και την κατάργηση μορφωτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων καθώς και δεύτερης αφίσας των συλλόγων για την αξιολόγηση.
  • Η έκδοση κοινής επιστολής προς την κοινωνία, τους εργαζόμενους και τους γονείς για τα ζητήματα της αξιολόγησης και της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και της ανάγκης κοινού μετώπου αντίστασης ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια.
  • Η δημιουργία ραδιοφωνικού σποτ με βάση την πρόταση που κατέθεσε ο Σύλλογος Περικλής.
  • Μάχιμες, εκδηλώσεις των συλλόγων (κατά τόπους σε συνεργασία με τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων) για την αξιολόγηση, που θα προωθούν την καμπάνια των σωματείων και με προτάσεις που θα αναπτυχθούν περαιτέρω το επόμενο διάστημα.

Αθήνα, 26 Μαρτίου 2014

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟ



 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                      Ελευσίνα  26-3-2014
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                              Αρ.Πρ. : 38
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας                   
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή                                   
19200 Ελευσίνα                                                            ΠΡΟΣ:  μέλη συλλόγου
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                                   
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com           

            Μετά τη νέα εγκύκλιο υπ. αριθμ. 44375/Γ1/24-3-2014, του ΥΠΑΙΘ  με θέμα: «Διευκρινίσεις ως προς την εφαρμογή του θεσμού της Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού  Έργου της σχολικής μονάδας κατά το σχολικό έτος 2013-2014», το Δ.Σ του Συλλόγου καλεί:

  • όλους/ες τους/τις διευθυντές/τριες να μην βιαστούν να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια ανάθεσης πριν από τις 4/4 ώστε ο κλάδος να πάρει συλλογικές αποφάσεις για τις δράσεις και η απάντησή μας να είναι ενιαία και μαζική.  
  •          τους συλλόγους διδασκόντων να ολοκληρώσουν τη σύνταξη των πρακτικών με τα οποία δηλώνουν ότι δε συγκροτούν ομάδες εργασίας. Το δικαίωμα αυτό το έχουμε και με τη νέα εγκύκλιο και ειδικά τώρα  έχει μεγάλη σημασία να το ασκήσουμε ώστε να αποτυπωθεί η απουσία συναίνεσης της εκπαιδευτικής κοινότητας. 
  •    τη ΔΟΕ να συνεδριάσει άμεσα ώστε ο κλάδος από την Τετάρτη 26/3/14 να έχει ήδη δρομολογήσει τις πρώτες του δράσεις.

·         Μπλοκάρουμε το σεμινάριο της ντροπής Παρασκευή 28/3, στις 13.00, στο Υπουργείο Παιδείας  καθώς και Σάββατο 29/3, και Κυριακή 30/3.  Να είμαστε όλοι/ες  εκεί.

Το Δ.Σ θα συνεδριάσει έκτακτα την Πέμπτη 27/3/14 και θα ακολουθήσουν νέες ανακοινώσεις.



ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


  ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                         ΚΟΣΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ




Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

7ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΥΣΠΕ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 7
των αιρετών του ΠΥΣΠΕ Δυτικής Αττικής
Ηλιοπούλου Σταυρούλας (τακτικού μέλους) και Δομούζη Σταυρούλας (αναπληρωματικού μέλους)
Εκπροσώπων των σχημάτων: Πλεύση στην εκπαίδευση -Αυτόνομη παρέμβαση-Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση εκπαιδευτικών.

Πραγματοποιήθηκε στις 21-03- 2014 η έβδομη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Δυτικής Αττικής και πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

1) Μετακίνησε με απόφαση της πλειοψηφίας εκπ/κό ΠΕ06 από Δημοτικό Σχολείο των Μεγάρων(ΕΑΕΠ) σε δυο άλλα σχολεία των Μεγάρων για να τοποθετήσει αναπληρώτρια εκπ/κό ΕΣΠΑ, που γύρισε από άδεια.

Δεν ήταν δυνατό να συναινέσω στη μετακίνηση συναδέλφισσας σε άλλη σχολική μονάδα χωρίς τη θέλησή της ούτε μπορούσα όμως να είμαι συνυπαίτια της απόλυσης άλλης συναδέλφισσας, επειδή είχε την ατυχία να προσληφθεί μέσω ΕΣΠΑ και τη στιγμή της επιστροφής της από άδεια να μην υπάρχει κενή θέση σε σχολείο ΕΑΕΠ.

Με τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΣΠΑ (ειδικότητες σε ΕΑΕΠ, παράλληλη στήριξη, υποστηρικτικό προσωπικό σε ειδικά σχολεία και νηπ/γεία, όπως ψυχολόγοι, κοιν.λειτουργοί, βοηθητικό προσωπικό με μισθούς πείνας) χωρίς να καλύψουν τα κενά στα σχολεία έχει ως αποτέλεσμα να έχουν χαθεί από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέχρι και σήμερα χιλιάδες διδακτικές ώρες.

Υπάρχουν σχολεία στην περιοχή μας που από την αρχή της χρονιάς δεν έχουν εκπ/κούς ειδικοτήτων επειδή δεν είναι ΕΑΕΠ. Ευθύνεται ξεκάθαρα η τακτική του Υπουργείου που έχει σκοπό να υπονομεύσει τη σταθερή και μόνιμη εργασία, η κατάργηση των μόνιμων διορισμών και τα διάφορα προγράμματα ΕΣΠΑ οδηγούν απλά στην ελαστικοποίηση και απαξίωση της εργασίας του εκπαιδευτικού.

Γι αυτό το λόγο ψήφισα λευκό .

2) Τροποποίησε την τοποθέτηση ψυχολόγου ΕΣΠΑ (προσληφθείσας από την Περιφερειακή Δ/νση ΠΕ & ΔΕ Αττικής) έτσι ώστε να πηγαίνει σε Δημοτικά Σχολεία Ελευσίνας & Μαγούλας.

3) Γνωμοδότησε θετικά επί αιτήσεων τριών συναδέλφων για χορήγηση συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων.

4)Αναγνώρισε προϋπηρεσία εκπ/κού ΠΕ60.


5)Γνωμοδότησε θετικά σε αίτηση συναδέλφου για χορήγηση άδειας ιδιωτικού έργου με αμοιβή .

6) Ενέκρινε τη μετακίνηση αναπληρώτριας εκπ/κού ΠΕ70, που είχε τοποθετηθεί προσωρινά σε Δημοτικό Σχολείο της Ελευσίνας για ν' αποδεσμευτεί εκπ/κός αποσπασμένη σε άλλο ΠΥΣΠΕ, σε Δημοτικό Σχολείο των Λιοσίων.


ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
 ΤΗΛ:6946-658871
EMAIL:
crusify2002@yahoo.gr
ΔΟΜΟΥΖΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΤΗΛ:6973991266
EMAIL:domouzi@hotmail.com

6ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΥΣΠΕ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 6
των αιρετών του ΠΥΣΠΕ Δυτικής Αττικής
Ηλιοπούλου Σταυρούλας (τακτικού μέλους) και Δομούζη Σταυρούλας (αναπληρωματικού μέλους)
Εκπροσώπων των σχημάτων: Πλεύση στην εκπαίδευση -Αυτόνομη παρέμβαση-Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση εκπαιδευτικών.

Πραγματοποιήθηκε στις 7- 3- 2014 η έκτη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Δυτικής Αττικής και πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

1) Συζητήθηκε η συνένωση τμημάτων σε Δημοτικό Σχολείο των Μεγάρων .
Εξέφρασα τη διαφωνία μου καθώς είναι πάγια θέση των παρατάξεων που εκπροσωπώ αλλά και απόφαση των Συλλόγων Εκπ/κών ΠΕ Δυτ. Αττικής και Άνω Λιοσίων. Aντίθετα διεκδικούμε μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και διορισμούς μονίμων εκπ/κών για την κάλυψη των αναγκών, ώστε να ικανοποιούνται πρακτικώς οι αποσπάσεις των συνάδελφων και πρωτίστως να καλύπτονται οι εκπ/κές ανάγκες.

Μετά την παραπάνω διαφωνία μου έγινε συζήτηση όπου πλειοψήφησε η άποψη πως η σύμπτυξη είναι διοικητικό μέτρο κι άρα αρμοδιότητα του Δ/ντή Εκπ/σης.

Πιστεύω πως τα 3 μέλη έπρεπε να πάρουν ξεκάθαρα θέση κατά της σύμπτυξης αντί να δώσουν την ευθύνη στο διευθυντή εκπαίδευσης, ενώ γνώριζαν ότι η θέση του ήταν υπέρ της . Το ΠΥΣΠΕ είναι διοικητικό όργανο και μπορούσε να αποφασίσει σχετικά.

Ο αναπληρωτής προϊστάμενος ψήφισε υπέρ της σύμπτυξης αιτιολογώντας την με τη δυνατότητα του 10%. Η κατάργηση του ορίου 25 μαθητές ανά τμήμα δε θα μας βρει σε καμία περίπτωση σύμφωνους και θα υπερασπιστούμε σε κάθε περίπτωση τις θέσεις του κλάδου και το δικαίωμα των παιδιών για ουσιαστική μόρφωση. Ο αναπληρωτής διευθυντής εκπαίδευσης μήπως θυμάται τους νόμους κατά βούληση καθώς ξεχνά πως στις τάξεις με παιδιά στο τμήμα ένταξης πρέπει να μειώνεται ο αριθμός των μαθητών;

Επέμεινα στην θέση μου πως δεν πρέπει να γίνει συνένωση τμημάτων , ειδικά σε μια τάξη που έχει μαθητές, που φοιτούν σε τμήματα ΖΕΠ και τάξη ένταξης. Η ύπαρξη των δομών αυτών δεν πρέπει να γίνει όχημα για συνένωση ελαφρά τη καρδία. Την επόμενη χρονιά θα υπάρχει προηγούμενο και δε θα χωρίσουν την τάξη με πρόφαση τις δομές. Ήδη υπάρχει νόμος που αναφέρει πως τα τμήματα ευπαθών ομάδων (παιδιά με διαγνώσεις, τσιγγανόπαιδες) να είναι ολιγομελή.
Επανέλαβα την εκφρασμένη θέση μας και απόφαση των Συλλόγων Εκπ/κών ΠΕ Δυτ. Αττικής και Άνω Λιοσίων κατά των συμπτύξεων .

Επίσης υπήρξε προφορική εισήγηση της σχ. Συμβούλου κας Νίκα για συνένωση των τμημάτων ενώ η επιστολή του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, η απόφαση του συλλόγου διδασκόντων και η απόφαση του Δ.Σ Εκπαιδευτικών ΠΕ Δυτικής Αττικής ήταν κατά της συνένωσης.
Ενέκρινε τη σύμπτυξη τμήματος σε Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας λόγω ελάττωσης του αριθμού των μαθητών (από 27 σε 25)

2) Συμφώνησε ν' αποδεσμευτεί εκπ/κός ΠΕ70 από Δημοτικό Σχολείο των Μεγάρων που έχει αποσπαστεί σε άλλο ΠΥΣΠΕ εκτός Αττικής.
3) Γνωμοδότησε θετικά επί αιτήσεων συναδέλφων για χορήγηση άδειας ιδιωτικού έργου επί αμοιβή.

4) Εισηγήθηκε από την πλειοψηφία στον Περιφερειακό Δ/ντή να καλυφθεί λειτουργικό κενό σε Δημοτικό Σχολείο Μαγούλας λόγω αναρρωτικής άδειας, από εκπ/κό ΠΕ70 που έχει διατεθεί από την Περιφερειακή Δ/νση ΠΕ & ΔΕ Αττικής που υπηρετούσε ως τώρα σε σχολείο της Ελευσίνας που συμπτύχθηκαν τμήματα.

Υποστηρίζουμε ότι οι συνάδελφοι –ισσες που μετακινήθηκαν στη Δυτική Αττική από άλλα ΠΥΣΠΕ της Αθήνας με εντολή του Περιφερειακού Δ/ντή ήταν απόλυτα απαραίτητοι στις περιοχές τους, κάτι που αποδεικνύεται από τις εκ των υστέρων προσλήψεις αναπληρωτών κι από τα κενά που ακόμα υπάρχουν. Είναι παράλογο να υποστούν και δεύτερη μετακίνηση 3 μήνες πριν λήξει το σχολικό έτος παρά μόνο προς τις περιοχές απ’ όπου «εκδιώχθηκαν».

5)Γνωμοδότησε θετικά επί αίτησης συναδέλφου για χορήγηση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου.

6)Μετακίνησε εκπ/κό ΠΕ60 από Νηπ/γείο Ελευσίνας, γιατί επέστρεψε από άδεια η εκπ/κός που αναπλήρωνε, σε Νηπ/γείο Ζεφυρίου λόγω μακρόχρονης απουσίας εκπ/κού για λόγους υγείας.

7)Ενέκρινε την τοποθέτηση εκπ/κού Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού σε Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων για παράλληλη στήριξη μαθητή από την Περιφερειακή Δ/νση ΠΕ & ΔΕ Αττικής.

8) Ενέκρινε αλλαγή τοποθέτησης εκπ/κού ΠΕ06 από Δημοτικό Σχολείο Ζεφυρίου λόγω επιστροφής εκπ/κού που αναπλήρωνε σε δύο Δημοτικά Σχολεία Ασπροπύργου .

9)Ενέκρινε την άρση συμπλήρωσης ωραρίου εκπ/κού ΠΕ06 σε (δεύτερο) Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου .


ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΤΗΛ:6946-658871
EMAIL:
crusify2002@yahoo.gr

ΔΟΜΟΥΖΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΤΗΛ:6973991266
EMAIL:domouzi@hotmail.com

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΟΛΑΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                          Ελευσίνα 23-3-2014
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                                   Αρ.Πρ. : 37
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή
19200 Ελευσίνα                                                              ΠΡΟΣ: μέλη συλλόγου, Σωματείο
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                                                 εργαζομένων νοσοκομείου Μολάων
Τηλ: 6948-566258, 6909-099055
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com                    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΔΟΕ



Συμπαραστεκόμαστε στην Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων και του Κέντρου Υγείας Νεάπολης κ. Φωτεινή Μανωλάκου και καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συνδικαλιστική δίωξή της.

Η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων και του Κέντρου Υγείας Νεάπολης διώκεται με κατασκευασμένες κατηγορίες της παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος, σοβαρή απείθεια και άρνηση ή παρέλκυση υπηρεσίας ενώ παράλληλα παύεται από τα καθήκοντα της Προϊσταμένης Διεύθυνσης Οικονομικού και μετακινείται στο Νοσοκομείο της Σπάρτης, 70 χιλιόμετρα μακριά από το Νοσοκομείο Μολάων!

Με "υπηρεσιακά" προσχήματα η διοίκηση του Νοσοκομείου, επιχειρεί να κλείσει το στόμα σε όσους το προηγούμενο χρονικό διάστημα στη Λακωνία ανέδειξαν τις πολιτικές υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης της υγείας και πάλεψαν ενάντιά τους. Η Φωτεινή Μανωλάκου, «πληρώνει» τη δραστήρια συμμετοχή της, μαζί με εκατοντάδες πολίτες της ευρύτερης περιοχής των Μολάων στην Επιτροπή Πολιτών που στηρίζει τις δομές της Υγείας στη Νοτιοανατολική Λακωνία.

Η δίωξη της είναι ξεκάθαρα συνδικαλιστική, με στόχο τη φίμωση και τρομοκράτηση της ίδιας αλλά και όλων των εργαζομένων, την επιβολή της υποταγής στις αυθαιρεσίες της διοίκησης του Νοσοκομείου και την ανεμπόδιστη εφαρμογή των βάρβαρων πολιτικών κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ για τη τελική διάλυση της δημόσιας υγείας.

Να σταματήσει ΤΩΡΑ η συνδικαλιστική δίωξη της Αντιπροέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων και του Κέντρου Υγείας Νεάπολης.

Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στη διωκόμενη που αγωνίζεται εντός και εκτός της εργασίας της για δημόσια κοινωνικά αγαθά για όλους τους πολίτες.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!



ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


  ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                         ΚΟΣΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΠΡΟΣ: ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
23/3/14

 
Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε Δυτικής Αττικής χαιρετίζει τη μεγάλη συσπείρωση των συναδέλφων γύρω από τη συλλογική δράση που, με τις 645 υπογραφές στο σύλλογό μας, τις 58.560 πανελλαδικά, τη στάση ενότητας, αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας που κυριαρχεί στους συλλόγους διδασκόντων, την ακύρωση όλων των διαδικασιών για την αυτοαξιολόγηση και την απονομιμοποίηση των κυβερνητικών σχεδίων, συγκροτεί ένα συντριπτικά πλειοψηφικό ρεύμα αντίστασης, και έχει ήδη καταγράψει μια σημαντική νίκη σε αυτή τη φάση του αγώνα μας ενάντια σε μια πολιτική που διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση, τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και οδηγεί στον επαγγελματικό μας αφανισμό. 
 
Χαιρετίζουμε όλες τις σχολικές μονάδες και τους συλλόγους διδασκόντων που το τελευταίο διάστημα ο ένας μετά τον άλλον ανταποκρίνονται στο κάλεσμα για συνεδριάσεις και καταγραφή πρακτικών. Ήδη 16 σχολεία της περιοχής μας έχουν συνεδριάσει και καταγράψει πρακτικά για τη μη συγκρότηση των ομάδων εργασίας αξιοποιώντας τα υποδείγματα πρακτικών του συλλόγου και της ομοσπονδίας και ξεπερνούν, συλλογικά και ενωμένα, εμπόδια και φόβους που σπέρνονται άνωθεν. Όλα τα σχολεία που συνεδριάζουν λένε ένα δεύτερο ηχηρό όχι στα σχέδια του Υπουργείου και δεν αφήνουν περιθώρια για περαιτέρω πιέσεις στη σχολική μονάδα.

Τις επόμενες μέρες, που και στα υπόλοιπα σχολεία προγραμματίζονται συνεδριάσεις για την αυτοαξιολόγηση, το μεγάλο στοίχημα για τη μαχόμενη εκπαίδευση και το πλειοψηφικό ρεύμα που συγκροτεί είναι να ολοκληρώσει με απόλυτη επιτυχία αυτή τη φάση του αγώνα και κανένα σχολείο να μη συγκροτήσει ομάδες εργασίας.
 
Ο σύλλογος με τη δύναμη και τη στήριξη που του δίνουν οι συνάδελφοι/ισσες θα βρεθεί όπου κληθεί και όπου κριθεί απαραίτητο για να ενημερώσει τους συναδέλφους και να υπερασπίσει τις συλλογικές μας θέσεις.

Καλούμε όλους τους συλλόγους διδασκόντων, τους συναδέλφους διευθυντές-ντριες και τις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων να μας ενημερώνουν στο μέηλ του συλλόγου για τις αποφάσεις που λαμβάνουν προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για στατιστική χρήση.
 
ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.