Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

Συναδέλφισσες - οι, μετά από δικά σας αιτήματα ζητήσαμε προσφορά για εκδρομή μελών του Συλλόγου μας την οποία σας έχουμε αποστείλει στο μέηλ των σχολείων σας.  Όσες -οι ενδιαφέρεστε θα πρέπει να δηλώσετε, στο μέηλ του Συλλόγου ή στα μέλη του Δ.Σ, τη συμμετοχή σας μέχρι την Παρασκευή 3/4/15, ώστε να προχωρήσουμε σε κρατήσεις θέσεων. Θα πρέπει να δηλώνετε το ονοματεπώνυμό σας, αριθμό ατόμων, και το προσωπικό σας τηλέφωνο για επικοινωνία μαζί σας.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



                                ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                         ΚΟΣΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΣΤΗ ΡΟΖΑΒΑ - ΚΟΜΠΑΝΙ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Η αποστολή των εκπαιδευτικών σωματείων στους προσφυγικούς καταυλισμούς στη Ροζάβα-Κομπάνι
 
Συγκινητικές ήταν οι επαφές και οι πρώτες επισκέψεις των μελών της αποστολής στο Suruc, την πιο φτωχή πόλη της περιοχής, πάνω στη συνοριογραμμή με τη Συρία, στην οποία βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των δεκάδων χιλιάδων προσφύγων από τη Rojava-Kobani. Εδώ η αξιοπρέπεια και η βεβαιότητα της νίκης αναμετριέται κάθε δευτερόλεπτο με την πείνα και την καταστροφή. 


"Στήνουν" τα σχολεία τους σε σκηνές από λινάτσα... Δεν τα αφήνουν άχρωμα κι ανέκφραστα... Τα ζωγραφίζουν για να τα κάνουν χαρούμενα... Η εκπαίδευση έχει για αυτούς πρωταρχικό ρόλο γιατί θεωρούν ότι μόνο έτσι οι άνθρωποι θα γίνουν ικανοί να μην τους εκμεταλλεύονται, παλεύουν να διατηρήσουν την κουλτούρα  και τον πολιτισμό τους, για πρώτη φορά διδάσκονται στα σχολεία τη μητρική τους γλώσσα. 


Οι πρόσφυγες από το Kobani είναι οργανωμένος λαός που θέλει να επιστρέψει και να συνεχίσει τον αγώνα του. Στους καταυλισμούς συναντάς τον αγώνα για Γη και Ελευθερία, μαζί με το φόβο και τη φρίκη του πολέμου. Από τη μία τα περήφανα και γεμάτα πάθος μάτια και από την άλλη η απόγνωση και η οδύνη από αυτά που πέρασαν. Ο καταυλισμός βρίσκεται στο Diyarbakir, την άτυπη πρωτεύουσα του Τουρκικού Κουρδιστάν και οι Yezidi είναι Κούρδοι της περιοχής της Sengal στο Ιράκ, που λόγω της γενοκτονίας που υπέστησαν, αρνούνται κατηγορηματικά να ξαναγυρίσουν εκεί. 


Πολύ μεγάλη σημασία δείχνουν στα ζητήματα της γυναικείας χειραφέτησης. Σε κάθε συζήτηση, σε κάθε δραστηριότητα, η γυναίκα κατέχει ξεχωριστή θέση. Όπως λένε, δεν μπορεί να υπάρχει κοινωνία ελεύθερη χωρίς γυναίκα χειραφετημένη. Σε κάθε συμβούλιο της διοίκησης υπάρχει εκπροσώπηση όλων των θρησκευτικών και εθνοτικών ομάδων της περιοχής. Στα τρία καντόνια της Rojava (Kobani, Afrin, Jazira) όλες οι αποφάσεις παίρνονται μέσα από διαδικασίες στις οποίες συμμετέχουν ισότιμα όλοι οι κάτοικοι. «Δεν υπάρχει ταξική διαστρωμάτωση», δηλώνουν, «υπάρχει ισότητα των ανθρώπων». 


Το Kobani αυτή τη στιγμή είναι κατεστραμμένο κατά 80%, το «κουφάρι» της πόλης μαρτυρά τη σκληρή μάχη που δόθηκε, οι νεκροί πολλοί και οι καταστροφές ανυπολόγιστες. Χωρίς νερό, ρεύμα, αποχετευτικό σύστημα, οι κάτοικοι μετά την απελευθέρωση του προσπαθούν να καθαρίσουν την περιοχή από τις βόμβες που άφησαν οι ισλαμοφασίστες των ISIS, παγιδεύοντας ακόμη και παιδικά παιχνίδια. 


Οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί έχουν μακρά παράδοση στη διεθνιστική αλληλεγγύη: στη Γάζα για την οικοδόμηση ενός σχολείου πριν 5 χρόνια και το 2014 με την καμπάνια «ένα τετράδιο για τα παιδιά της Παλαιστίνης» αλλά και με συμμετοχή σε διεθνιστικές αποστολές στο Λίβανο, στο Ιρακ, στη Γάζα. Η διεθνιστική αλληλεγγύη  αποτελεί προτεραιότητα για  τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς αφού τα ελληνικά σχολεία έχουν πλημμυρίσει  τα τελευταία χρόνια με παιδιά προσφύγων, κυνηγημένων από τη γη που γεννήθηκαν.


Η ανθρωπιστική βοήθεια, με αισθήματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης, συγκεντρώθηκε από δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του συλλόγου μας. To Δ.Σ. του συλλόγου μας ευχαριστεί θερμά τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που με τη συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία αυτή πρόσφεραν στους μαθητές μας την ευκαιρία να γνωρίσουν και να έρθουν σε επαφή με τη βαρβαρότητα που βιώνουν ο λαός και τα παιδιά στους προσφυγικούς καταυλισμούς στη Ροζάβα-Κομπάνι, αλλά και να ενεργοποιηθούν τα ίδια μέσα από μια συλλογική δράση αλληλεγγύης.



Την καμπάνια οργάνωσαν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγάλεω, Αμαρουσίου, Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής, «ο Αριστοτέλης», «Γληνός», Δυτικής Αττικής, Κερατσινίου – Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», Καλλιθέας-Μοσχάτου, Νίκαιας-Πειραιά, Ν. Σμύρνης, Παρθενώνας, Περικλής, Κ. Σωτηρίου, Λέσβου «Μ. Κουντουράς», Ικαρίας-Φούρνων και οι ΕΛΜΕ Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, Ε΄ Αθήνας, ΕΛΜΕ Λέσβου, ενώ χρήματα έδωσε και η ΔΟΕ.

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΑΡΚΟ ΣΚΟΥΦΑΛΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                Ελευσίνα 29-3-2015
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                         Αρ. Πρωτ. 12
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 7ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Νικόλαου Νέζη 56                                                        ΠΡΟΣ:
(πρώην Θεοτοκοπούλου)                                            Μέλη συλλόγου
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                                  Σύλλογο Εκπ/κών Π.Ε Χίου.
Τηλ: 6948-566258, 6909-099055

Ο Μάρκος Σκούφαλος, αιρετός του ΠΥΣΠΕ Χίου, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Χίου και στέλεχος του ΚΚΕ, Δημοτικό Σύμβουλος, δικάζεται ύστερα από μήνυση του ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας Chiospress και της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ για συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή εξέφρασε πολιτική άποψη στοιχειοθετημένη ενάντια στις ΚΟΙΝΣΕΠ.
Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης έφτασε στο σημείο να ζητά πέρα από την ποινική καταδίκη και το ποσό των 70.000 ευρώ.
Ο Μάρκος Σκούφαλος δεν διώκεται για κοινά ποινικά αδικήματα, για προσωπικούς ή άλλους λόγους, αλλά για την πολιτική του άποψη και στάση ενάντια στις λεγόμενες «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» (ΚΟΙΝΣΕΠ).
Εξέφρασε δημόσια τη γνώμη ως όφειλε προς το Χιώτικο λαό να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του ενάντια στην δράση και τη λειτουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ. Διεκδίκησε το δικαίωμα των εργαζομένων να εργάζονται με σταθερές εργασιακές σχέσεις, που απειλούνται από τις ΚΟΙΝΣΕΠ, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών δομών που προωθούνται και μέσω των ΚΟΙΝΣΕΠ.
Τον τελευταίο καιρό πυκνώνουν οι καταγγελίες και οι μηνύσεις ενάντια σε συνδικαλιστές που διεκδικούν τα αυτονόητα, στοιχειώδη δικαιώματα και ελευθερίες (στη μόνιμη δουλειά, στις μορφές αγώνα, στις απολύσεις κλπ.)για όλους τους εργαζόμενους. Κάθε εργαζόμενος οφείλει να αγωνίζεται για καλύτερους όρους εργασίας και ζωής, κάθε συνδικαλιστής οφείλει να πρωτοστατεί ενάντια στην περιστολή αυτών των δικαιωμάτων. Είναι απαράδεκτο να σέρνονται στα δικαστήρια αγωνιστές επειδή εκφράζουν άποψη για τις ΚΟΙΝΣΕΠ ή οποιεσδήποτε άλλες μορφές παίρνει σήμερα η εκμετάλλευση των εργαζομένων.
Προφανής στόχος είναι η «νομιμοποίηση» στη συνείδηση των εργαζομένων τέτοιων μορφών εργασιακών σχέσεων και η φίμωση των αγώνων των εργαζομένων για μόνιμη δουλειά και αξιοπρεπείς μισθούς, έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες τους.
Καταδικάζουμε αυτές τις πρακτικές και στηρίζουμε τον συνάδελφο Μ. Σκούφαλο ζητώντας την άμεση αθώωση του. 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



                                ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                         ΚΟΣΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΠΟΥ ΕΚΤΑΚΤΗΣ Γ.Σ

Αγαπητά μέλη μας, υπενθυμίζουμε και σας καλούμε σε έκτακτη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 30-3-2015 και ώρα 14:30 στο 10ο Δ.Σ. Ελευσίνας (Ρήγα Φεραίου κ΄ Φραγκούλη Φουτρή)

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



                                ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                         ΚΟΣΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                           Ελευσίνα 22-3-2015
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                   Αρ. Πρωτ. 11
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 7ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Νικόλαου Νέζη 56                                                ΠΡΟΣ:
(πρώην Θεοτοκοπούλου)                                   ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Πληρ. :Ιακώβου Νένα
Τηλ: , 6909-099055


Συνάδελφοι-ισσες σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος έχει μισθώσει τρία πούλμαν για την μετάβασή μας στο Θέατρο «μικρό Παλλάς» για να παρακολουθήσουμε την θεατρική παράσταση «πράματα και θάματα» το Σάββατο 28-3-2015

H Διαδρομή των πούλμαν είναι η εξής:
16:30 Μέγαρα (μπροστά από τα LIDL)
16:40 Νέα Πέραμο (μπροστά από το 1ο και 3ο Δ.Σ. Νέας Περάμου)
16:50 Ελευσίνα ( Πυρουνάκειο Λύκειο Ελευσίνας στον πλαϊνό δρόμο)
17:00 Ασπρόπυργος (μπροστά από το 1ο Δ.Σ. Ασπροπύργου)
17:20 Παλατάκι-Χαϊδάρι

Παρακαλούνται όλοι-ες να είναι ακριβείς στις ώρες συνάντησης έτσι ώστε να μεταβούμε εγκαίρως στο θέατρο.
Όσοι-ες συνάδελφοι θα μεταβούν στο θέατρο με ιδία μέσα παρακαλούνται να είναι στο θέατρο (Μικρό Παλλάς, Αμερικής 2) 17:50 και να αναζητήσουν την πρόεδρο ώστε να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους.

Οι συνάδελφοι-ισσες που έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στα Δημοτικά σχολεία Μεγάρων-Νέας Περάμου και στο 3ο , 5ο , 9ο Δ.Σ. Ελευσίνας και Νηπιαγωγεία 6ο Μάνδρας, 1ο, 7ο Ελευσίνας θα μεταβούν με το πρώτο πούλμαν.
Οι συνάδελφοι-ισσες που έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στα Δημοτικά σχολεία 2ο 7ο 8ο 10ο 11ο Ελευσίνας και ΚΕΔΥ θα μεταβούν με το δεύτερο πούλμαν.
Τέλος, όλοι οι συνάδελφοι-ισσες του Ασπροπύργου θα μεταφερθούν με το τρίτο πούλμαν.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



                                ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                         ΚΟΣΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. 30-3-15


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                        Ελευσίνα 16-3-2015
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                                Αρ. Πρωτ. 10
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 7ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Νικόλαου Νέζη 56                                                               ΠΡΟΣ:
(πρώην Θεοτοκοπούλου)                                                  ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Πληρ. :Ιακώβου Νένα
Τηλ: 6909-099055


Αγαπητά μέλη μας, σας καλούμε σε έκτακτη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 30-3-2015 και ώρα 14:30 στο 9ο Δ.Σ. Ελευσίνας.

Η έκτακτη Γ.Σ. αποφασίστηκε μετά από εισήγηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



                                ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                         ΚΟΣΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12/3/15 -ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                     Ελευσίνα 8-3-2015
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                             Αρ. Πρωτ. 8
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 7ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Νικόλαου Νέζη 56                                                          ΠΡΟΣ:
(πρώην Θεοτοκοπούλου)                                             Μέλη Συλλόγου
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                                   Σύλλογοι Γονέων και Κηδ. Δυτ. Αττικής
Τηλ:  6909-099055                                                       ΚΟΙΝ: Δ/νση Π.Ε. Δυτ. Αττικής

ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΡΑ!
ΠΕΜΠΤΗ 12/3 ΣΤΙΣ 12:00- ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καλούμε όλους τους εκπ/κούς να συμμετέχουν μαζικά στη δίωρη στάση εργασίας (12.00-14.00) που κηρύσσει ο Σύλλογος μας στις 12/3
Καλούμε γονείς, συλλόγους γονέων και την Ένωση Συλλόγων Γονέων Ελευσίνας
Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια χρονιά εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές διαπιστώνουν καθημερινά τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης από τις πολιτικές της λιτότητας και των περικοπών. Τρεις μήνες πριν τη λήξη του σχολικού έτους και δεν έχει ικανοποιηθεί ούτε καν η στοιχειώδης ανάγκη για εκπαιδευτικούς στις τάξεις του πρωινού προγράμματος. Μέχρι τις 18/2 τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων φτάνουν τα 46 και οποιαδήποτε μεταβολή τους στο μεσοδιάστημα δεν αρκεί για να κάνουμε λόγο για ομαλή λειτουργία των σχολείων.
Οι αλχημείες που έχουν επιστρατευτεί από τη Διοίκηση (Δ/ντης Εκπαίδευσης και διευθυντές/τριες) για το «κουκούλωμα» των ελλείψεων παραβιάζει κάθε παιδαγωγική αρχή εις βάρος των εκπαιδευτικών δικαιωμάτων των παιδιών, αλλά και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Ως αποτέλεσμα των λιγοστών προσλήψεων αναπληρωτών και των μηδενικών διορισμών:
  • Τμήματα του πρωινού προγράμματος δεν έχουν καθόλου δάσκαλο/α και τα παιδιά δεν κάνουν μάθημα. Για να «κρυφτεί» το κενό επιχειρείται η συγχώνευση τμημάτων που οδηγούν στη δημιουργία υπεράριθμων τάξεων και η μετακίνηση εκπαιδευτικών ακόμα και τρεις μήνες πριν το τέλος του σχολικού έτους! Και έτσι τα υπεράριθμα τμήματα και η αυθαίρετες μετακινήσεις εκπαιδευτικών από μέτρα για την κάλυψη«έκτακτων αναγκών της υπηρεσίας» γίνονται μόνιμο καθεστώς!
  • Στα περισσότερα από τα υποτιθέμενα «Νέα Σχολεία» (ΕΑΕΠ) της Διαμαντοπούλου, οι μαθητές/τριες δεν παρακολουθούν τα διδακτικά αντικείμενα που προβλέπονται από το «αναμορφωμένο» ωρολόγιο πρόγραμμα λόγω ελλείψεων προσωπικού (αγγλικά, πληροφορική, μουσική, γυμναστική, θεατρική αγωγή, εικαστικά). Μάλιστα το κενό των ειδικοτήτων επιχειρείται να «κρυφτεί» με παράνομες προφορικές πιέσεις από τους διευθυντές για «παιδοφύλαξη» των μαθητών από τους υπηρετούντες εκπαιδευτικούς παραβιάζοντας το διδακτικό τους ωράριο. Τα δε μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μόνο ως ίσα δεν αντιμετωπίζονται αφού τελικά διδάσκονται ό,τι μπορεί να διδαχθεί ευκαιριακά ανάλογα με τις φάσεις των προσλήψεων.
  • Στα ολοήμερα ΕΑΕΠ, τα οποία υποτίθεται πως έχουν ως βασικό στόχο την μελέτη και την προετοιμασία των παιδιών για την επόμενη μέρα, είτε δεν υπάρχει καθόλου δάσκαλος/α για τη μελέτη είτε αυτός/ή δεν υπάρχει σε καθημερινή βάση. Η αποψίλωση των ολοήμερων τμημάτων έγινε για να καλυφθούν κενά στο πρωινό πρόγραμμα. Στην πραγματικότητα, με τον τρόπο αυτό καταργείται κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος των εκπαιδευτικών, μπαίνουν σε καθεστώς μόνιμης ανασφάλειας και «κινητικότητας», και απλώς καλύπτουν κάποια κενά για κάποιο χρονικό διάστημα με ό,τι αυτό σημαίνει και για την παιδαγωγική αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου μέτρου.


Απαιτούμε :
  • Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών
  • Άμεση πρόσληψη αναπληρωτών από τον κρατικό προϋπολογισμό
  • Κατάργηση του εγγράφου με αριθμό 137359/Γ1/ 2-9-2015 του Υπουργείου
  • Κατάργηση του λεγόμενου διευθυντικού δικαιώματος για αυθαίρετες μετακινήσεις

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



                                ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                         ΚΟΣΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους εννέα αγωνιστές στα Χανιά

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                    Ελευσίνα 5-3-2015
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                            Αρ. Πρωτ. 7
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 7ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Νικόλαου Νέζη 56                                                         ΠΡΟΣ:
(πρώην Θεοτοκοπούλου)                                            ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Πληρ. :Ιακώβου Νένα
Τηλ: 6909-099055


Στις 10 Μάρτη γίνεται στα Χανιά μια ακόμη δίκη αγωνιστών, κατηγορούμενων για συμμετοχή στην κατάληψη του κτηρίου της Αντιπεριφέρειας Χανίων που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της 48ωρής Γενικής Απεργίας 10-11 Φλεβάρη 2012. Η Γεν. Απεργία είχε προκηρυχθεί για να αποτραπεί η ψήφιση του 3ου μνημονίου και στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν 10.000 άτομα στα Χανιά και εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα. Κατηγορούμενοι είναι: Βουτετάκη, Λάλος, Δ.Λ-Σ, Σιώκου, Μπιχάκης, Ρίζος, Τζανέτος, Τσουκάτος και Τσουρής.
Οι διώξεις αποτέλεσαν αναπόσπαστο μέρος των πολιτικών της τρόικας - της ΕΕ, του ΔΝΤ και ΕΚΤ καθώς και των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΛΑΟΣ – ΔΗΜΑΡ που έσπειραν φτώχεια δυστυχία και εξαθλίωση στο λαό με την εφαρμογή τους. Απέναντι στην πεισματική αντίσταση του κόσμου της εργασίας, προσπάθησαν να επιβάλλουν τις πολιτικές τους εξαπολύοντας σωρεία δικών και διώξεων σε όλη τη χώρα.
Είναι προϊόν των μηχανισμών που όλο το προηγούμενο διάστημα έκαναν πλάτες στη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, που προσπάθησαν να την κάνουν να πέσει στα μαλακά και που ακόμη και σήμερα αρνούνται να ορίσουν ημερομηνία για τη δίκη της.
Παρ’ όλες τις διώξεις, τη βία των ΜΑΤ, τη μαύρη προπαγάνδα των συστημικών ΜΜΕ, τα τάγματα εφόδου που χρησιμοποίησαν, δεν τα κατάφεραν. Ο λαός αγωνίστηκε από την πρώτη στιγμή των μνημονίων και της Τρόικας και ανέτρεψε τέσσερις κυβερνήσεις. Να μπει τέλος εδώ και τώρα στην απαίτηση όλων αυτών να σύρονται στα δικαστήρια οι αγωνιστές των κινημάτων. Αυτή τη στιγμή άλλοι πρέπει να λογοδοτήσουν και πρώτα από όλα όσοι έστησαν το μηχανισμό διώξεων αυτών που αντιστάθηκαν στη λεηλασία αυτού τόπου.
  • Υπερασπιζόμαστε το δίκιο και τους αθώους αγωνιστές, τους αγώνες, την ελευθερία και τα δικαιώματά μας
  • Απαιτούμε την αθώωση των εννέα αγωνιστών, καθώς και την παύση κάθε παρόμοιας δίωξης.


    ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



                                    ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                         ΚΟΣΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

3ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΥΣΠΕ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 3
των αιρετών του ΠΥΣΠΕ Δυτικής Αττικής
Κωνσταντόπουλου Περικλή (τακτικού μέλους) και Τασσιόπουλου Γιώργου (αναπληρωματικού μέλους)
Εκπροσώπων των σχημάτων: Πλεύση στην εκπαίδευση -Αυτόνομη παρέμβαση-Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση εκπαιδευτικών.
Στη συνεδρίαση στις 18/2 το ΠΥΣΠΕ Δυτ.Αττικής πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

1) Μετακίνηση αναπληρωτή εκπ/κού μετά από επιστροφή μόνιμης από άδεια λοχείας από 2ο Ζεφυρίου στο 1ο Ανω Λιοσίων
2) Τοποθέτηση αναπληρωτών εκπ/κών ΠΕ70(4) σε λειτουργικά κενά τοποθετήθηκαν και οι 4 στις πρώτες προτιμήσεις τους
3) Χορήγησε μειωμένο ωραρίο σε αναπληρωτή εκπ/κού (μέσω ΕΣΠΑ) λόγω ανατροφής τέκνου
4) Αναγνώριση ενός μεταπτυχιακού
    5) Χορήγηση άδειας ιδιωτικού έργου επ’αμοιβή σε 3 συναδέλφους

Τα κενά στην περιοχή μας , όπως δόθηκαν από τη Δ/νση ΠΕ, στις 18/2/2015 είναι τα εξής αυτή τη στιγμή:
Αναπληρωτές
ΠΕ 70 : 9
ΠΕ 71: 6
29 Δάσκαλοι για παράλληλη στήριξη
10 Νηπιαγωγοί για παράλληλη στήριξη
ΠΕ 61: 1
1 Γυμναστής ειδικής αγωγής

Αναπληρωτές ειδικοτήτων :
ΠΕ06 : 1 ΑΠΩ, 1 ΑΜΩ
ΠΕ 07: 5 ΑΜΩ
ΠΕ08 : 1 ΑΜΩ
ΠΕ11: 4 ΑΠΩ, 1 ΑΜΩ
ΠΕ16: 1 ΑΠΩ,
ΠΕ19-20: 1 ΑΠΩ 2 ΑΜΩ
ΠΕ32: 3 ΑΜΩ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
ΤΗΛ: 69 72 92 17 59
EMAIL:
perpatisa@gmail.com

ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΗΛ: 69 7491 52 38
EMAIL: geromoria@gmail.com

1ο-2ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΥΣΠΕ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 1 & 2
των αιρετών του ΠΥΣΠΕ Δυτικής Αττικής
Κωνσταντόπουλου Περικλή (τακτικού μέλους) και Τασσιόπουλου Γιώργου (αναπληρωματικού μέλους)
Εκπροσώπων των σχημάτων: Πλεύση στην εκπαίδευση -Αυτόνομη παρέμβαση-Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση εκπαιδευτικών.
Στις δύο πρώτες συνεδριάσεις στις 9/1 και 28/1 το ΠΥΣΠΕ Δυτ.Αττικής πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:


1) Γνωμοδότησε θετικά επί αιτήσεων συναδέλφων για χορήγηση άδειας ιδιωτικού έργου επί αμοιβή .
2) Τοποθέτησε δύο αναπληρωτές εκπ/κους ΠΕ 70
3)Ενέκρινε αμοιβαία μετακίνηση αναπληρωτών εκπ/κων ΠΕ 70 μεταξύ 4ου Μεγάρων & 4ου Ελευσίνας
4) Μετακίνησε μόνιμο εκπ/κο ΠΕ60 από Ελευσίνα στον Ασπρόπυργο και στη θέση της τοποθέτησε αναπληρώτρια ΕΣΠΑ επειδή δε γινόταν να τοποθετήσει σε κλασικό την αναπληρώτρια ΕΣΠΑ και θα έπρεπε να απολυθεί
5) Τοποθέτησε έναν αναπληρωτή εκπ/κο ΠΕ 06
6) Προχώρησε σε απόλυση συναδέλφου ΠΕ 70 λόγω υγείας μετά από αίτησή του.


Τα κενά στην περιοχή μας , όπως δόθηκαν από τη Δ/νση ΠΕ, στις 2/2/2015 είναι τα εξής αυτή τη στιγμή:

Αναπληρωτές ΠΕ 70 : 12
Αναπληρωτές ειδικοτήτων :
ΠΕ06 : 1 ΑΠΩ, 1 ΑΜΩ
ΠΕ 07: 5 ΑΜΩ
ΠΕ08 : 1 ΑΜΩ
ΠΕ11: 3 ΑΠΩ, 1 ΑΜΩ
ΠΕ16: 1 ΑΠΩ,
ΠΕ19-20: 1 ΑΠΩ 2 ΑΜΩ
ΠΕ32: 1 ΑΜΩ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ 
ΤΗΛ:69 72 92 17 59
EMAIL:
perpatisa@gmail.com

ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΗΛ:69 7491 52 38
EMAIL: geromoria@gmail.com

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                        Ελευσίνα 1-3-2015
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                                Αρ. Πρωτ. 5
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 7ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Νικόλαου Νέζη 56                                                              ΠΡΟΣ:
(πρώην Θεοτοκοπούλου)                                                 ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Πληρ. :Ιακώβου Νένα
Τηλ: 6909-099055



Συνάδελφοι-ισσες, το ΔΣ του Συλλόγου μετά το επιτυχημένο εγχείρημα παρακολούθησης θεατρικών παραστάσεων των τελευταίων ετών και μετά από αιτήματά σας αποφάσισε να το επαναλάβει και φέτος.

Το έργο που προτείνεται είναι το «Πράματα και Θάματα» στο θέατρο Παλλάς.
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αθερίδης 
Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή 
Κοστούμια: Νικολέττα Παναγιώτου 
 Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας 
Μουσική επιμέλεια: Θοδωρής Αθερίδης 
Βοηθός σκηνοθέτη: Αλίνα Κωτσοβούλου 
Φωτογραφίες παράστασης: Γιώργος Καβαλλιεράκης 
Video παράστασης: Λουκάς Ζιάρας – Στράτος Μαμούχας
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Ζουγανέλης, Θοδωρής Αθερίδης, Λευτέρης Ελευθερίου, Αλίνα Κωτσοβούλου, Ευαγγελία Συριοπούλου, Γιάννης Μπισμπικόπουλος

 Παρακμή θεσμών και αξιών, χειραγώγηση των πολιτών από τα ΜΜΕ, σύστημα και αντι-σύστημα, σκάνδαλα, θεωρίες συνωμοσίας, πολιτικές αιχμές, αντίπαλα διαδικτυακά στρατόπεδα και μια παράνοια -σχεδόν οργανική- που διέπει τον σύγχρονο Έλληνα, σχολιάζονται από έναν δαιμόνιο συγγραφέα που κατάφερε να βρει τον πιο ταιριαστό τίτλο: «Πράματα και Θάματα».

Η ιστορία τριών φίλων, μπλεγμένων σε ηλεκτρονική απάτη, καταλήγει, παρ' όλη την υπερβολή της, να είναι ακόμη πιο πραγματική απ' αυτές που ακούγονται στις ειδήσεις. Ένας επιτήδειος θαυματοποιός στην προσπάθειά του να ξεδιαλύνει το χάος, καταλήγει να παρουσιάζει μια underground πολιτική σάτιρα, σπαρταριστό καθρέφτισμα της σημερινής μας κατάστασης, προσωπικής και πολιτικής.

Θα παρακολουθήσουμε την απογευματινή παράσταση στις 18:00 τo Σάββατο 28 Μαρτίου 2015. Η ειδική τιμή εισιτηρίου για το Σύλλογο είναι 12 ευρώ.
Όσοι –ες συνάδελφοι-ισσες επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή και να δώσουν τα χρήματα μέχρι τις 20 Μαρτίου στα μέλη του Δ.Σ. που είναι υπεύθυνα για το σχολείο τους (αυτό θα γίνει κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας των ενδιαφερόμενων συναδέλφων με τα μέλη του Δ.Σ.)
Θα υπάρχει πούλμαν για τη μετάβαση και επιστροφή μας, θα βγει νεότερη ανακοίνωση με περισσότερες λεπτομέρειες.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



                                ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                         ΚΟΣΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ