Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Καταγγελία ενεργειών διευθύντριας, Δ/ντή Εκπ/σης και Σχολικής Συμβούλου



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                           Ελευσίνα: 1/6/16                
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «Κώστας Βάρναλης»                                                    Αρ. Πρωτ.: 38
ΕΔΡΑ: 7ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Νικόλαου Νέζη 56                                            
(πρώην Θεοτοκοπούλου)                                                                    ΠΡΟΣ:Μέλη, Δ/ντη Εκπ/σης,ΔΟΕ
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                                                                     Σχ.Σύμβουλοι, alfavita
Τηλ:  6909-099055                                                                                                                                                                  
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com                                                                        

Θέμα: Καταγγελία ενεργειών διευθύντριας, Δ/ντή Εκπ/σης και Σχολικής Συμβούλου

Το Δ.Σ του Συλλόγου καταγγέλλει ως αντισυναδελφικές και αντιδημοκρατικές τις ενέργειες της διευθύντριας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Περάμου καθώς από τον Φεβρουάριο του 2016:
·         Η επικοινωνία με συναδέλφους για καθημερινά ζητήματα του σχολείου γίνεται μέσω εγγράφων τα οποία κοινοποιούνται στον Διευθυντή Εκπαίδευσης και στη Σχολική Σύμβουλο. Σε κάποιo δε από αυτά τονίζει, μεταξύ άλλων, τον αξιολογικό της ρόλο.
·         Συνέταξε Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα (Ε.Ω.Π.) σύμφωνα με το  οποίο οι μαθητές ορισμένων τμημάτων αποχωρούσαν νωρίτερα από το σχολείο συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας, χωρίς να έχει ζητηθεί τροποποίηση του προγράμματος από την Περιφερειακή Διεύθυνση. Το πρόγραμμα με τις λιγότερες ώρες μαθημάτων συντάχθηκε με τη βοήθεια της Σχολικής Συμβούλου και με προφορική εντολή του Διευθυντή Εκπαίδευσης, χωρίς να λάβουν γνώση οι συνάδελφοι, αφού τους ανακοινώθηκε εκ των υστέρων, ατομικά και εγγράφως (με αριθμό πρωτοκόλλου!).
·         Χαρακτήρισε αυθαίρετα την 7η ώρα του πρωινού προγράμματος ως  «ώρα δημιουργικής απασχόλησης». Ως γνωστόν δεν προβλέπεται ώρα «δημιουργικής απασχόλησης» (ή φύλαξης) στο ΕΩΠ, γι’ αυτό παρά το γεγονός ότι δεν αναγραφόταν στο επίσημο πρόγραμμα ανατέθηκε ανεπίσημα σε συνάδελφο προκειμένου να «απασχολούνται» μαθητές διαφορετικών τάξεων μέχρι το σχόλασμα (14:00).
·         Χωρίς λοιπόν να έχει αναπτυχθεί πλήρως το πρωινό πρόγραμμα (πρόωρη απoχώρηση κάποιων μαθητών και «δημιουργική απασχόληση υπολοίπων) λειτουργούσε απαρέγκλιτα το απογευματινό πρόγραμμα (ολοήμερο) εις βάρος της πλειονότητας των μαθητών του πρωινού.
·         Αρνήθηκε κατ’ επανάληψη να συγκαλέσει Σύλλογο Διδασκόντων για το θέμα του Ε.Ω.Π., ενώ της έχει ζητηθεί εγγράφως από το 1/3 των εκπ/κών του Συλλόγου.
·         Κάλεσε εγγράφως τον Διευθυντή Εκπαίδευσης και τη Σχολική Σύμβουλο να παραβρεθούν σε συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων, παρερμηνεύοντας τη συναίνεση των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας να συζητήσουν ώστε να βρεθεί λύση σε σωρεία προβλημάτων που είχαν προκύψει.
·         Κλείδωνε το βιβλίο πρακτικών στο γραφείο της, κατά την προσφιλή συνήθεια κάποιων διευθυντών, με αποτέλεσμα η πρακτικογράφος να μην έχει πρόσβαση σε αυτά ώστε να κάνει την επίσημη καταγραφή τους. Αλήθεια από πού πηγάζει τόσος φόβος, απέναντι σε ποιον και ως προς τι;
Το Δ.Σ του Συλλόγου καταγγέλλει τις ενέργειες του Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτ. Αττικής γιατί παρά τις συνεχείς συζητήσεις και ενημερώσεις του Δ.Σ προς την κατεύθυνση εξεύρεσης κοινώς αποδεκτών λύσεων  επέλεξε να δυναμιτίσει τις σχέσεις των συναδέλφων
·         αναθέτοντας διενέργεια ΕΔΕ για εκπαιδευτικό της σχολικής μονάδας και
·         παρεμβαίνοντας σε συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων
Το Δ.Σ καταγγέλλει επίσης την ανάμειξη της σχολικής συμβούλου της 62ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης η οποία συνέταξε και ενέκρινε ένα αποκλειστικά δικό της Εβδομαδιαίο Ωρολογίο Προγράμμα (!) αγνοώντας εκκωφαντικά τον Σύλλογο Διδασκόντων ο οποίος είναι αρμόδιος για τη διαμόρφωση του Ε.Ω.Π και εντοπίζοντας ως μοναδικό και σοβαρότερο πρόβλημα «τη λειτουργία του ολοήμερου» παρά τις συνεχείς της επισκέψεις στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα.
Καθιστούμε υπεύθυνους-ες τους/τις παραπάνω για τα προβλήματα υγείας που προέκυψαν σε συναδέλφους του σχολείου λόγω της διατάραξης του σχολικού κλίματος από τις αυθαίρετες και αυταρχικές ενέργεις της διοίκησης και της Σχολικής Συμβούλου.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Περάμου και καλούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου να ενημερώνουν για τυχόν παρόμοια προβλήματα  στις σχολικές μονάδες που υπηρετούν.

                            Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




                    ΙΑΚΩΒΟΥ ΝΕΝΑ                                                                     ΔΟΜΟΥΖΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.