Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧOΛΕΙΟ ΝΕΟΥ ΙΚΟΝΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                           Ελευσίνα: 17/1/17                
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «Κώστας Βάρναλης»                                                    Αρ. Πρωτ.: 5
ΕΔΡΑ: 7ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Νικόλαου Νέζη 56                                             
(πρώην Θεοτοκοπούλου)                                                                            ΠΡΟΣ:Μέλη
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                                                        
Τηλ:  6909-099055                                                                                 
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com                              

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧOΛΕΙΟ ΝΕΟΥ ΙΚΟΝΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου «Κ.Βάρναλης» καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής σε γονείς, δασκάλους και εκλεγμένους συνδικαλιστές στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, μετά την ανακοίνωση της απόφασης για λειτουργία του σχολείου ως Δομή Υποδοχής κι Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ).
Συγκεκριμένα την Τρίτη 17 Γενάρη 2017, ομάδες Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο ναζιστή βουλευτή  Γιάννη Λαγό, συνοδεία μπράβων, συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από το σχολείο, με σκοπό να τρομοκρατήσουν γονείς και δασκάλους. Το μεσημέρι και ενώ μέσα στο σχολείο παρέμεναν οι μαθητές που παρακολουθούν το ολοήμερο, λίγο πριν την έναρξη σύσκεψης των φορέων της περιοχής για το θέμα αυτό και παρά την αντίσταση των εκπαιδευτικών, οι χρυσαυγίτες εισέβαλλαν στο χώρο του σχολείου, μέσα στον οποίο  γρονθοκόπησαν και προπηλάκισαν γονείς και εκπαιδευτικούς! Ανάμεσα τους μέλη της Διοίκησης της Ένωσης Γονέων και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Ν. Πλουμπίδης".
Δεν τα κατάφεραν όμως κι έμειναν έξω από το σχολείο προκειμένου να συνεχίσουν να χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, με ψευδείς και παραπλανητικές διαδόσεις γύρω από την υγεία των παιδιών των προσφύγων.
Η τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής με την επανεμφάνιση ομάδων κρούσης - των γνωστών ταγμάτων εφόδου-  και μάλιστα σε σχολικό χώρο και μπροστά σε μικρά παιδιά δείχνει  πόσο έχει αποθρασυνθεί η ΧΑ που τολμά να ξαναεμφανίζεται  με τον ίδιο εγκληματικό τρόπο και στα ίδια μέρη όπου έχει κάνει δολοφονικές επιθέσεις για τις οποίες δικάζεται (δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες, στους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο γειτονικό Κερατσίνι)

Την ώρα που η ΧΑ επιτιθόταν κατά πάντων προκλητική ήταν η στάση της αστυνομίας η οποία παρακολουθούσε χωρίς να παρεμβαίνει ή πολύ περισσότερο να προχωρήσει άμεσα σε συλλήψεις των τραμπούκων. Όταν σ΄ άλλες περιπτώσεις, απέναντι στο κίνημα δείχνει μηδενική ανοχή και σκληρότητα, στη ΧΑ έκανε "τα στραβά μάτια" και της επέτρεψε να δρα για ώρες ανενόχλητη. Σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν και για σχέσεις της αστυνομίας με τη ΧΑ.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης γιατί με τη στάση της αποθρασύνει τη ΧΑ. Νομιμοποιεί τη ΧΑ με τη συμμετοχή της στη φιέστα στο Καστελόριζο μαζί με κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές την ίδια ώρα που δείχνει ανοχή και έχει μετατρέψει την δίκη σε ατελείωτο σήριαλ με αποτέλεσμα την ελεύθερη δράση των υπόδικων Χρυσαυγιτών. Πολύ μεγαλύτερες είναι όμως και για το συγκεκριμένο περιστατικό όπου αντί να πάρει όλα τα μέτρα για να προλάβει ή έστω να σταματήσει αμέσως με μέτρα την δράση των ταγμάτων εφόδου και να προστατέψει την λειτουργία και τη δράση των εκπαιδευτικών φορέων απουσιάζει ,ενώ το Υπ Παιδείας "καταδικάζει" τα γεγονότα σα να ήταν  ένας συλλογικός φορέας αντί να παίρνει μέτρα ως κυβέρνηση.

Οι φασιστικές επιθέσεις δεν πρέπει και δεν θα μείνουν αναπάντητες! Το Δ.Σ. της του Συλλόγου καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να αγκαλιάσουν τα κατατρεγμένα, εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου, προσφυγόπουλα. Να απομονώσουν τις ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές.
Για την ανεργία, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τη φοροεπιδρομή δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης, που μπροστά στο κέρδος ισοπεδώνει τα πάντα, γεννά τη φτώχεια, ανεργία, πολέμους και μαζικούς ξεριζωμούς.
Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξή τους στο Δημόσιο Σχολείο, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ.  Με ευθύνη του κράτους πρέπει τώρα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, για την υγεία των παιδιών, την εξασφάλιση όλου απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.
Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε τα προσφυγόπουλα να ζήσουν σε ανθρώπινες συνθήκες.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, όλους τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση, να αποκρούσουμε δυναμικά τη φασιστική και ρατσιστική δράση της Χρυσής Αυγής!
Συμμετέχουμε σε όλες τις συγκεντρώσεις και δράσεις που θα οργανώσουν οι τοπικοί φορείς ενάντια στη δράση της ΧΑ.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνουμε τους φασιστές.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ         
  ΙΑΚΩΒΟΥ ΝΕΝΑ                                                               ΔΟΜΟΥΖΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.