Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Ανακοίνωση για την κινητοποίηση στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στις 28/2.



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. «Κ. ΒΑΡΝΑΛΗΣ»
www.p-e-filis.gr                                                                  e-mail:     syllogosfilis@gmail.com http://syllogikadytatt.blogspot.com                                     e-mail: syllogikadytatt@gmail.com
                                                                                                                    6/3/2017
Ανακοίνωση για την κινητοποίηση στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στις 28/2. Ο Διευθυντής εκπαίδευσης αρνήθηκε να τοποθετηθεί ανοιχτά στα ζητήματα που του τέθηκαν.

Την Τρίτη 28/2 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη κινητοποίηση στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης με σημαντική συμμετοχή αναπληρωτών και από τους δύο συλλόγους. H προσπάθεια της διοίκησης να αποπροσανατολίσει, στέλνοντας παραμονές της κινητοποίησης   e mail σχετικά με την πορεία της εκκαθάρισης της μισθοδοσίας των αναπληρωτών, έπεσε στο κενό.
Κεντρικό ζήτημα της συνάντησης με τον Διευθυντή Εκπ/σης κ. Σπύρου ήταν η απόδοση των αναδρομικών ΜΚ στους συναδέλφους αναπληρωτές. Από πλευράς μας αναδείξαμε τις τρομερές οικονομικές δυσκολίες που προκαλεί η αδιαφορία της διεύθυνσης με το πάγωμα της διαδικασίας και καταγγείλαμε ειδικά τον κ. Σπύρου για την απόφαση του να σταματήσει την ολοκλήρωση της αποπληρωμής με πρόσχημα τις ασαφείς οδηγίες του Υπουργείου, όπως ο ίδιος δήλωσε. Καταγγείλαμε την προκλητική του απόφαση, την στιγμή μάλιστα που υπήρχε προηγούμενη απόφαση ΠΥΣΠΕ του Ιανουαρίου με την οποία η διαδικασία απόδοσης των ΜΚ προχωρούσε κανονικά και η ενημέρωση από το τμήμα ΕΣΠΑ της Διεύθυνσης ήταν ότι θα πληρωθούν οι συνάδελφοι στα μέσα Φεβρουαρίου. Δηλώσαμε ότι δεν θα ανεχθούμε άλλη καθυστέρηση και απαιτήσαμε την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας όπως άλλωστε αυτή έχει πραγματοποιηθεί για το σύνολο των διευθύνσεων ανά την Ελλάδα. Θεωρούμε εμπαιγμό τόσο της διοίκησης όσο και του Υπουργείου να φορτώνονται οι συνάδελφοι αναπληρωτές τις γραφειοκρατικές εκκρεμότητες και παραλείψεις των τελευταίων τουλάχιστον 7 χρόνων.
Ο κ. Σπύρου έδωσε τις ίδιες γνωστές και ασαφείς απαντήσεις, επιδιώκοντας να αποποιηθεί των ευθυνών του. Οι οδηγίες που ζήτησε από το Υπουργείο δεν έφτασαν ποτέ. Γνωρίζουμε όμως ότι ακόμα κι αν αυτό συνέβαινε θα ήταν στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση με τις αντίστοιχες απαντήσεις που δίνει κι ο ίδιος, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το αίτημα των δύο συλλόγων σχετικά με την προσμέτρηση της ώρας σίτισης όπου το μόνο που αναφερόταν ήταν η εγκύκλιος σχετικά με το τρόπο λειτουργίας των ολοήμερων σχολείων! Παρ’ όλα αυτά και μετά από τις έντονες πιέσεις που δέχτηκε, δεσμεύτηκε ότι η διαδικασία αποστολής των στοιχείων στο Υπουργείο θα γίνει στις 10/3, για όσους συναδέλφους έχει ολοκληρωθεί η αναγνώριση της προϋπηρεσίας και των μεταπτυχιακών. Μετά από παρέμβαση συναδέλφισσας νηπιαγωγού σχετικά με τα επιδόματα θέσης, δήλωσε ότι και αυτά θα περιλαμβάνονται στην εκκαθάριση της μισθοδοσίας.
Ξεκαθαρίζουμε πως αν αυτό δεν πραγματοποιηθεί στις 10/3 καλούμε σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Δεν θα ανεχτούμε αλλά παιχνίδια στις πλάτες μας!
Στη συνέχεια της συζήτησης τέθηκαν το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν τα σχολεία των δύο περιοχών. Στη βάση των πάγιων αιτημάτων του εκπαιδευτικού κινήματος απαιτήσαμε την άμεση κάλυψη όλων των κενών. Η διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού, όπως δήλωσε και ο ίδιος ο διευθυντής εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις απαιτήσεις Υπουργείου Παιδείας, ΕΕ και ΟΟΣΑ για κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών με ό,τι περισσεύει και βρίσκεται διαθέσιμο, είναι βαθιά αντιπαιδαγωγική, πλήττει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και τα εργασιακά των συναδέλφων.
Παράλληλα και σε συνέχεια των παραπάνω καταγγείλαμε την στάση που κρατάει του o Διευθυντής Εκπαίδευσης απέναντι στους διαμαρτυρόμενους γονείς για τυχόν κενά και ελλείψεις στα σχολεία των παιδιών τους μεταφέροντας την ευθύνη στους συλλόγους διδασκόντων και επιδιώκοντας να δυναμιτίσει τις σχέσεις μεταξύ τους. Δήλωσε για ακόμη μία φορά ότι είναι ευθύνη του σχολείου να βρει τρόπο να καλύψει τις όποιες ανάγκες προκύπτουν, και μάλιστα ότι οι συνάδελφοι είναι υποχρεωμένοι  να ακολουθούν τις όποιες προφορικές και τηλεφωνικές εντολές !!!
Όχι κ. Σπύρου! Δεν θα ανεχτούμε να γίνουμε μπαλάκι ευθυνών για την πολιτική που ακουλουθεί η κυβέρνηση και που εσείς υπηρετείτε! Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί της Δυτ. Αττικής, σε μία από τις πλέον επιβαρυμένες περιοχές της χώρας, με τάξεις μεγαθήρια των 25 μαθητών, χωρίς τις απαιτούμενες υποδομές, δεν είμαστε υπεύθυνοι για τη διάλυση του δημόσιου σχολείου! Η απουσία εκπαιδευτικών από άδειες αναρρωτικές ή κύησης είναι ΚΕΝΑ και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να παλεύουμε για την κάλυψη τους. Στο πλευρό μας θα έχουμε και το γονεϊκό κίνημα, γιατί η μακρά σχέση μας και οι συνέπειες των μνημονίων στη ζωή μας αλλά και στο σχολείο, μας ενώνουν παρά μας διασπούν! Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μη δέχονται προφορικές εντολές και να απαιτούν αυτές να δίνονται γραπτά και μόνο. Ενημερώνουμε ότι σε σχέση με τον προγραμματισμό στην αρχή της χρονιάς για το τρόπο κάλυψης της απουσίας εκπαιδευτικού, αφορά τις βραχύχρονες άδειες και όχι την απουσία εκπαιδευτικού για μήνες!
Τέλος, καταγγείλαμε για ακόμη μία φορά την προσπάθεια της διοίκησης να βάλει τους συναδέλφους της περιοχής να συμμετάσχουν σε μια έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δεν ξέρουν πώς θα χρησιμοποιηθούν και από ποιον. Την ίδια στιγμή πρόκειται για μια κακοστημένη έρευνα που είναι σαφώς φορτισμένη, καθώς προσπαθεί να ενοχοποιήσει τους εκπαιδευτικούς για ρατσισμό και μειωμένο ενδιαφέρον απέναντι στους ρομά, αλλά και είναι έωλη από πλευράς μεθοδολογίας. Ο κ.Σπύρου δεν έδωσε καμία απάντηση στα επίμονα ερωτήματά μας για το αν αυτό το ερωτηματολόγιο και η συνεργασία της διεύθυνσης με το ΤΕΙ Αθηνών χρηματοδοτείται από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.
Μας είναι γνωστές οι μεθοδεύσεις κυβερνήσεων, υπουργείου, διεύθυνσης αλλά και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που ξεχνούν πως οι δικές τους στάσεις και πολιτικές έχουν οδηγήσει τους Ρομά σε αποκλεισμό και τους έχουν γκετοποιήσει. Καταθέσαμε για ακόμη μία φορά τα πάγια αιτήματά μας: να στελεχώσουν τα σχολεία που υποδέχονται Ρομά από την αρχή της χρονιάς και όχι όταν ήδη έχουν σημαντικό αριθμό διαρροών, να δημιουργήσουν τον αναγκαίο αριθμό τμημάτων υποδοχής στην αρχή της χρονιάς, να εφαρμόσουν το νόμο που μιλά για τμήματα με μειωμένο αριθμό μαθητών όταν φοιτούν Ρομά, να δημιουργήσουν κοινωνικές υπηρεσίες που θα κάνουν παρέμβαση στην κοινότητα. Αντί για αυτά, καταντούν τα σχολεία ικέτες για εκπαιδευτικούς και τάξεις υποδοχής ενώ παράλληλα δημιουργούν υπεράριθμα τμήματα με τη δικαιολογία ότι αργά ή γρήγορα οι Ρομά θα διακόψουν τη φοίτηση! Η διεύθυνση λοιπόν Δυτικής Αττικής όπως και το υπουργείο ξέρουν πολύ καλά τι χρειάζεται να κάνουν για να βοηθήσουν στην ένταξη των Ρομά μαθητών. Και αυτό φυσικά δεν είναι κακοστημένες έρευνες και ερωτηματολόγια. Ως εκ τούτου καλούμε τους συναδέλφους να μην το συμπληρώσουν. Επίσης, τους εφιστούμε την προσοχή για κάθε είδους έρευνα που κυκλοφορεί στα σχολεία και που συχνά δεν έχει τόσο αγαθούς σκοπούς. Τέλος να τονίσουμε πως σε καμιά περίπτωση οι διευθυντές των σχολείων δεν είναι υποχρεωμένοι να διακινούν τέτοια έντυπα διότι με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται στους συναδέλφους η ψευδής εντύπωση ότι εφόσον έχει σταλεί από τη διεύθυνση, τότε είναι υποχρεωτική η συμπλήρωσή του.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.