Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Καταγγελία για τις τοποθετήσεις αναπληρωτών



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. «Κ. ΒΑΡΝΑΛΗΣ»
www.p-e-filis.gr                                                                  e-mail:     syllogosfilis@gmail.com http://syllogikadytatt.blogspot.com                                     e-mail: syllogikadytatt@gmail.com
3/5/2017
3ο Δ.Σ. Μεγάρων, Δ.Σ. Βιλλίων, 2ο, 4ο και 10ο Δ.Σ. Ελευσίνας, 6ο Δ.Σ. Ά.Λιοσίων
Για 3 από τα 6 σχολεία αποκρύπτονται τα λειτουργικά κενά
Ο Διευθυντής εκπ/σης Δυτ. Αττικής επιλέγει με αδιαφανείς διαδικασίες να μείνουν οι τάξεις και οι μαθητές χωρίς εκπ/κό μέχρι το τέλος της χρονιάς

Μόλις ενάμιση μήνα πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς και ενώ τα κενά στην περιοχή υπάρχουν για περισσότερο από ένα μήνα, το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην πρόσληψη 6 συναδέλφων/ισσών αναπληρωτών/τριών. Οι συνάδελφοι/ισσες καλούνται να αναλάβουν υπηρεσία σε περιοχές μακριά από το σπίτι τους, να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες στέγασης και μετακίνησής τους με μισθό που δεν θα αντιστοιχεί ούτε στους δύο ολόκληρους μήνες, γνωρίζοντας μάλιστα ότι η προϋπηρεσία τους δεν θα μετρήσει στους πίνακες και τις αιτήσεις για την επόμενη σχολική χρονιά, με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα!
Σαν να μην έφταναν αυτά, ο Διευθυντής εκπαίδευσης ενημέρωσε τους/τις συναδέλφους/ισσες ότι δεν θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής σχολείων, αλλά θα τοποθετηθούν κατόπιν εντολής του σε σχολεία κατά τη δική του εκτίμηση. Καταγγέλλουμε τον Διευθυντή εκπαίδευσης που με αδιαφανείς διαδικασίες και προσωπικά κριτήρια αποκρύπτει για ακόμη μία φορά το σύνολο των λειτουργικών κενών και αναρωτιόμαστε αν αυτή η επιλογή του αποκρύπτει εξυπηρετήσεις σε βάρος κάποιων σχολείων.
Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα ανεχτούμε να επωμίζονται οι συνάδελφοι/ισσες τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και του Υπουργείου να αφήνει τις τάξεις και τους μαθητές τους χωρίς εκπαιδευτικούς. Ο εκβιασμός που τίθεται στους εκπαιδευτικούς να «λύσουν» εκείνοι τα προβλήματα που δημιουργούν οι περικοπές και η διαχείριση της λιτότητας στο όνομα της μείωσης του κόστους, θα βρει απέναντι το εκπαιδευτικό κίνημα!
Τα ΔΣ των Συλλόγων «Κ.Βάρναλης» και Α.Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής καλούν:
·         τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτ. Αττικής κ.Σπύρου να ανακοινώσει όλα τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία της περιοχής ώστε οι αναπληρωτές/τριες να κάνουν τις δηλώσεις προτίμησης και να συγκαλέσει ΠΥΣΠΕ για την τοποθέτησή τους.
·         τους συλλόγους γονέων των σχολείων που αποκλείστηκαν από τη διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης εκπ/κού στα σχολεία τους να απαιτήσουν την επανάληψη της διαδικασίας και την ανακοίνωση του συνόλου των κενών
·         τους/τις συναδέλφους/ισσες να κάνουν ένσταση στην απόφαση τοποθέτησης τους, ζητώντας να τοποθετηθούν με βάση τις επιλογές τους επί του συνόλου των λειτουργικών κενών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.