Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Ψήφισμα για την παρουσία κλιμακίων του ΟΟΣΑ στα σχολεία



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                      Ελευσίνα: 5/11/17
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «Κώστας Βάρναλης»                                                  Αρ. Πρωτ.:49
ΕΔΡΑ: 10ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
 Ρήγα Φεραίου & Φουτρή                                                                       ΠΡΟΣ: Μέλη, ΔΟΕ
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                                                                     
Τηλ:  6909-099055                                                                                                                                                                   
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com                        
Mail: syllogikadytatt@gmail.com

Ψήφισμα για την παρουσία κλιμακίων του ΟΟΣΑ στα σχολεία

Η παρουσία του ΟΟΣΑ έχει γίνει πια μόνιμη στο Υπουργείο Παιδείας. Κλιμάκιά του πραγματοποιούν αιφνίδιες επισκέψεις σε δημόσια σχολεία, δημοτικά και γυμνάσια, Πανεπιστήμια και φροντιστήρια. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ενόψει της 3η αξιολόγησης,  σύμφωνα με καταγγελίες ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ και συλλόγων διδασκόντων από διάφορες περιφέρειες, δεν διστάζει να στείλει στα σχολεία κλιμάκια στελεχών της διοίκησης μαζί με εκπροσώπους του ΟΟΣΑ με σκοπό να διαπιστώσουν σε ποιο βαθμό εφαρμόζονται  από  τους εκπαιδευτικούς οι προτάσεις και οι εντολές του παραπάνω οργανισμού, οι οποίες έχουν συμφωνηθεί από κοινού με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και της Ν.Δ.
Μάλιστα τα στελέχη του υπουργείου παιδείας, τα οποία, ως θλιβερή κουστωδία προθύμων, αποδεικνύονται βασιλικότερα του βασιλέως: για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας «επίσκεψης» στην Εύβοια πριν λίγες μέρες, ο Διευθυντής β/θμιας εκπαίδευσης, συνοδεύοντας το κλιμάκιο του ΟΟΣΑ, χαρακτήρισε το 20% των εκπαιδευτικών ανίκανους και στη συνέχεια προχώρησε σε έγγραφη επίπληξη τα μέλη της ΕΛΜΕ που επισκέφτηκαν το σχολείο για «παράνομη απουσία από το σχολείο τους»!
Στις συγκεκριμένες «επισκέψεις» απευθύνονται συγκεκριμένα ερωτήματα – θέματα όπως: ποιο είναι το μορφωτικό επίπεδο των μαθητών και οι επιδόσεις τους, πόσοι είναι οι μόνιμοι και πόσοι οι αναπληρωτές στο σχολείο η δυνατότητα  της  αυτόνομης λειτουργίας της σχολικής μονάδας, η χρηματοδότησή  της μέσω της εύρεσης «χορηγών», η προσπάθεια κάλυψης του  ωρολογίου προγράμματος  με την ταυτόχρονη εξοικονόμηση  προσωπικού, η  προώθηση διαθεματικών  ευρωπαϊκών προγραμμάτων μέσω της  Ευέλικτης Ζώνης, το μορφωτικό επίπεδο των μαθητών και οι επιδόσεις τους και άλλα  τέτοια που  στοχεύουν στην είσοδο της επιχειρηματικής δράσης στα σχολεία. Όλα αυτά τα στοιχεία μπορούν να αποτελέσουν κριτήρια για της αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού.
Ο ρόλος του ΟΟΣΑ στην προώθηση της αντιεκπαιδευτικής στρατηγικής γνωστός. Μια σειρά αντιδραστικές εκπαιδευτικές αλλαγές προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων είναι συνταγές που φέρνουν την υπογραφή του. Οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων «ψωνίζουν» ιδέες και «καλές πρακτικές» από το ράφι του ΟΟΣΑ για να επιταχύνουν τις αντιδραστικές αλλαγές στο σχολείο, για να προωθήσουν πιο γρήγορα τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων.
 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που διαδέχτηκε και εφαρμόζει την πολιτική των προηγουμένων κυβερνήσεων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), της Ε.Ε, του Δ.Ν.Τ., που ψηφίζει νέα μνημόνια κι έχει αναλάβει να ολοκληρώσει την αντιδραστική αναδιάρθρωση όλων των δομών, με τις λιγότερο δυνατές αντιδράσεις, είναι αυτή που προσκάλεσε τον ΟΟΣΑ, παρήγγειλε την έκθεσή του και αναλαμβάνει να προωθήσει τις εκπαιδευτικές του επιλογές έχοντας την κύρια πολιτική ευθύνη γι’ αυτές τις εξελίξεις. Το μόνο που θέλουν να ισχυριστούν αυτή τη φορά είναι ότι η συνταγή ΟΟΣΑ έχει προκύψει μετά από διαβούλευση με την εκπαιδευτική κοινότητα. Νομιμοποίηση αναζητούν τα κλιμάκια του ΟΟΣΑ και η κυβέρνηση για να επιβάλλουν μια πολιτική που εδώ και μήνες είναι προαποφασισμένη, όπως περίτρανα φαίνεται από την ενδιάμεση έκθεση του υπερεθνικού οργανισμού που έχει ήδη δημοσιοποιηθεί.
Το Δ.Σ. καλεί τους συναδέλφους να δείξουν στα κλιμάκια ότι είναι ανεπιθύμητα στα σχολεία τους.
·  Να ενημερώσουν αμέσως το Δ.Σ για την επίσκεψή τους στα σχολεία τους.
·  Να μη συμμετέχουν στον οποιοδήποτε διάλογο μαζί τους. Να μην απαντήσουν σε καμία ερώτηση που τους υποβάλουν.
·  Τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να πάρουν θέση άμεσα και να κηρύξουν ανεπιθύμητους τους εκπροσώπους του ΟΟΣΑ στα σχολεία μας.

ΕΞΩ  ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

                      Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




                 ΙΑΚΩΒΟΥ ΝΕΝΑ                                                                     ΔΟΜΟΥΖΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.