Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Ψήφισμα συμπαράστασης στους συναδέλφους Γ.Χρόνη-Π.Βαϊνά



         

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                           Ελευσίνα: 29/1/17                
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «Κώστας Βάρναλης»                                                    Αρ. Πρωτ.: 9
ΕΔΡΑ: 7ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Νικόλαου Νέζη 56                                            
(πρώην Θεοτοκοπούλου)                                                                            ΠΡΟΣ:Μέλη
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                                                        
Τηλ:  6909-099055                                                                                 
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com                              

ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. «Κ.Βάρναλης» εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους αιρετούς του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, συναδέλφους, Παντελή Βαϊνά και Γ. Χρόνη οι οποίοι δικάζονται  στις 2 – 2 – 2017.
    Υπενθυμίζουμε ότι οι συνάδελφοι – αιρετοί  έχουν μηνυθεί από υποψήφιους διευθυντές μετά από τις κρίσεις των διευθυντών του 2011!! Οι κατηγορίες εναντίων τους είναι σοβαρότατες και αφορούν «παράβαση καθήκοντος » - «κατάχρηση εξουσίας» και όλα αυτά γιατί βαθμολόγησαν με πολύ χαμηλό βαθμό υποψήφιους διευθυντές!! Υπενθυμίζουμε ότι οι αιρετοί είχαν όλο το δικαίωμα να πράξουν έτσι και τους τιμά που στην βαθμολόγησή τους πήραν υπόψη τους τις καταγγελίες που είχαν εις βάρος τους οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά από Συλλόγους Α/θμιας Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας.
    Για εμάς είναι σαφές ότι σε μια περίοδο διαρκούς ποινικοποίησης των αγώνων, σε μια περίοδο όπου έχουμε πολλαπλά κρούσματα άδικων διώξεων εκπαιδευτικών, σε μια περίοδο που οι «δανειστές» και η Τρόικα θέλουν να επιβάλλουν «συνδικαλιστικό νόμο», ο οποίος αφαιρεί συνδικαλιστικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες, οι μηνύσεις, οι αγωγές και οι διώξεις σε βάρος των αιρετών του κλάδου εντάσσονται σε μια γενικότερη προσπάθεια απαξίωσης και καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης.
    Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλα αυτά τα χρόνια που κρατά η δικαστική περιπέτεια των Αιρετών έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο και συγκλονιστικό κύμα συμπαράστασης το οποίο απλώνεται σε ολόκληρη της Ελλάδα.
Ζητάμε να σταματήσουν τώρα οι μηνύσεις και οι διώξεις.  Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης δε θα περάσει.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΑΚΩΒΟΥ ΝΕΝΑ                                                            ΔΟΜΟΥΖΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ


Ψήφισμα συμπαράστασης στον συνάδελφο Π.Αντωνόπουλο



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                           Ελευσίνα: 29/1/17                
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «Κώστας Βάρναλης»                                                    Αρ. Πρωτ.: 8
ΕΔΡΑ: 7ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Νικόλαου Νέζη 56                                            
(πρώην Θεοτοκοπούλου)                                                                            ΠΡΟΣ:Μέλη
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                                                         
Τηλ:  6909-099055                                                                                 
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com                              

ΨΗΦΙΣΜΑ
Στις 30 Γενάρη 2017 διεξάγεται μετά από πολλές αναβολές η δίκη του Προέδρου της Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας Παύλου Αντωνόπουλου που είχε συλληφθεί στις 8 Γενάρη του 2014, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδιναν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και πολιτικών οργανώσεων, για να καταγγείλουν την αντιδημοκρατική απαγόρευση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας από τη Γενική Ασφάλεια Αττικής που είχαν προκηρύξει πολιτικές οργανώσεις για την ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη χώρα μας.
Η συνέντευξη Τύπου δινόταν 2 ώρες πριν την ανακοινωμένη συγκέντρωση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και ο συνάδελφος Π. Αντωνόπουλος συμμετείχε ως εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ μετά από απόφαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, της οποίας τότε ήταν εκλεγμένο μέλος.
Η συνέντευξη δινόταν παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και μετά από συνεννόηση με τον αρχηγό των αστυνομικών δυνάμεων. Ενώ η συνέντευξη πλησίαζε στο τέλος της και χωρίς καμιά προειδοποίηση δυνάμεις των ΜΑΤ παρενέβησαν αναίτια και απρόκλητα και άρχισαν με βίαιο τρόπο να απομακρύνουν τους περίπου 15 εκπροσώπους που έδιναν τη συνέντευξη και να τους απωθούν προς την Ομόνοια. Χωρίς να προκληθεί κανένα επεισόδιο και απολύτως στοχευμένα ο διοικητής των ΜΑΤ προχώρησε στη σύλληψη του Παύλου Αντωνόπουλου όπου αφού του πέρασαν χειροπέδες τον οδήγησαν μετά μικρού διαστήματος στη ΓΑΔΑ. Εκ των υστέρων του απαγγέλθηκαν οι ανυπόστατες κατηγορίες για συμμετοχή σε απαγορευμένη συγκέντρωση και αντίσταση κατά της αρχής.
Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. «Κ.Βάρναλης» ζητάει την αθώωση του Παύλου Αντωνόπουλου και καταγγέλλει τον αυταρχισμό της Αστυνομίας και της πολιτικής ηγεσίας που όλο το τελευταίο διάστημα που ασκείται η πλέον βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας των Ελληνικών Κυβερνήσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στοχεύει στην τρομοκράτηση του λαού για να κάμψει τις αντιστάσεις του.




ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ          
ΙΑΚΩΒΟΥ ΝΕΝΑ                                                            ΔΟΜΟΥΖΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ


Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                           Ελευσίνα: 26/1/17                
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «Κώστας Βάρναλης»                                                    Αρ. Πρωτ.: 7
ΕΔΡΑ: 7ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Νικόλαου Νέζη 56                                            
(πρώην Θεοτοκοπούλου)                                                                            ΠΡΟΣ:Μέλη
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                                                         
Τηλ:  6909-099055                                                                                 
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com                              

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε «Κ.Βάρναλης» καλεί όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν τις αγροτικές κινητοποιήσεις που ξεδιπλώνονται αυτές τις ημέρες.
Οι αγρότες δίνουν ένα δίκαιο αγώνα για την επιβίωσή τους!
Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ, που θα αφήσει χιλιάδες αγρότες ανασφάλιστους, η αύξηση της φορολογίας και του κόστους καλλιέργειας, θα έχουν σαν αποτέλεσμα το ξεκλήρισμα χιλιάδων και την συγκέντρωση της παραγωγής σε λίγα χέρια, μεγαλοαγροτών-καπιταλιστών, σύγχρονων τσιφλικάδων, με δραματικές συνέπειες για το κόστος και την ποιότητα της διατροφής των εργαζομένων στις πόλεις.
Μόνο για φέτος, οι αγρότες καλούνται να πληρώσουν:
ü  Αυξημένες από 23,1% έως 27,3% ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, που μέχρι το 2022 σταδιακά θα τριπλασιαστούν.
ü  Διπλάσιο σχεδόν φόρο, αφού ο φορολογικός συντελεστής από το 13% ανεβαίνει στο 22%. Βαρύς θα πέσει πάνω τους ο "φορολογικός πέλεκυς" και με τα τεκμήρια διαβίωσης, ενώ μετά από πέντε χρόνια θα αρχίσουν να πληρώνουν και το τέλος επιτηδεύματος.
ü  Αυξημένο από 13% σε 24% το ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια, ενώ θα είναι μειωμένη η επιστροφή φόρου κατανάλωσης καυσίμων κι αργότερα θα καταργηθεί εντελώς.
ü  Αυξημένο ΕΝΦΙΑ για τα οικόπεδα και τα χωράφια.
ü  Ειδικό φόρο στο κρασί και στο τσίπουρο.
ü  Πρόσθετο "περιβαλλοντικό" τέλος στο νερό άρδευσης και ύδρευσης.
ü  ΚΤΕΟ και για τα αγροτικά μηχανήματα.
            Όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στα παλιά χαράτσια και τις χαμηλές τιμές στα αγροτικά προϊόντα. Οι αγρότες, με άλλα λόγια, αντιμετωπίζουν την ίδια πολιτική που γεννά τη φτώχεια και την ανεργία για εκατομμύρια εργαζόμενους, που προωθεί την ημιμάθεια και μετατρέπει την εκπαίδευση σε πανάκριβο εμπόρευμα για τη νέα γενιά, που επιχειρεί να ρίξει κι άλλο το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ, προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
            Έχουμε όλοι μαζί, εργαζόμενοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, να αντιπαλέψουμε από κοινού αυτή την πολιτική. Όπως κάναμε και στο Ασφαλιστικό, όπως κάναμε και με τα μεγάλα συλλαλητήρια στην Αθήνα, που κατέβηκαν χιλιάδες αγροτικά τρακτέρ και διαδήλωσαν μαζί με τους εργαζόμενους.
            «Ο κοινωνικός αυτοματισμός» και οι προσπάθειες συκοφάντησης του δίκαιου αγώνα των αγροτών δεν θα περάσουν,  θα έχουν απέναντί τους την αγωνιστική συμπαράσταση όλων των εργαζομένων, την αγωνιστική μας δράση με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής  πολιτικής.
Όλοι μαζί, για να μια ζωή με δικαιώματα, για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας, κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΔΝΤ, που υπηρετούν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και μάς καταδικάζουν σε μια ζωή με μαύρο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.
            ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ          
ΙΑΚΩΒΟΥ ΝΕΝΑ                                                            ΔΟΜΟΥΖΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ